Kate: Budoucí královna

Kate: Budoucí královna https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238686/bmid_kate-238686.jpg 4 59 21

Kniha z pera zkušené autorky, která se britskou královskou rodinou zabývá řadu let, přináší mnoho zajímavých detailů i postřehů ze zákulisí. Na rozdíl od bulvárních periodik pracuje s ověřenými fakty a přibližuje čtenářům životní příběh Kate Middletonové, její idylické dětství v kruhu laskavé rodiny, sportovní a studijní úspěchy i šikanu, kterou Kate zažívala na prestižní soukromé škole, z níž nakonec raději odešla. A konečně studium na univerzitě St. Andrews, kde se zrodil vztah s princem Williamem, který nakonec přes všechny překážky a odklady dospěl po deseti letech ke šťastnému konci.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Kate: The Future Queen , 2013


více info...

Přidat komentář

Pepina19
11.06.2023 4 z 5

Zajímavé čtení, člověk se dozví jak to v královské rodině vlastně chodí.

lenkaBajza
16.09.2020 2 z 5

Po "životopise" Meghan:Hollywoodská princezna a Můj manžel a já jato kniha rozhodně nejslabší. Připomíná bulvární články, je to příšerně vyumělkované a bujná fantazie autorky je příšerná. Nehodí se, aby popisovala, jak v krbu praskal oheň a Carol čekala na blížící se porod, nebo aby opravdu detailně a romanticky popisovala zasnoubení Kate a Williama. Nepůsobilo to vůbec dobře.
Na druhou stranu, poslední kapitoly, kde si autorka nemusela tolik vymýšlet a domýšlet a které byly aktuálnější, se četly dobře, byly zajímavé:)


4444913
21.05.2019 2 z 5

Knížka dostižena v češtině.Na ubohosti knihy trvám,některé skutečnosti hodně nesedí ale čeština to ještě dorazila-"radost se rozléhala"(jo?),"zpráva trendovala"(jo!)A malý narozený princ George měl tmavé vlásky(no?)Ach jo.Trenduju jinam.

4444913
13.04.2019 2 z 5

Nějak se mi nedaří sehnat knihu v češtině tak nemůžu příliš hodnotit literární úroveň,po faktografické stránce tzv.nic moc.Takový poklonkující kompilát dříve řečeného laděné hodně barvotiskově.Daily Mail vyslal do boje další novinářku co se pokouší stát se u Catherine tím,čím byl Richard Kay u Diany(tlampačem).V Británii je prostě královská rodina gigantický kšeft a když se nevetře jeden může zabodovat konkurence.

LenkaGonn
18.03.2019 3 z 5

Čtivá kniha a moc hezky napsaná. Dozvěděla jsem se příběh o Kate budoucí královně a bylo to přesně to co jsem očekávala. Občas to pro mě byly zbytečné informace, ale jinak opravdu moc hezká kniha.

Kamiliana
21.02.2019 3 z 5

Promě spíše zklamáním, neboť kniha se převážně skládá z toho, co kdo kde kdy řekl. A navíc bych uvítala rozsáhlejší fotografickou přílohu.

Safira7
30.01.2019 4 z 5

Moc příjemná, rychlá a zajímavá četba....

Ana72154
16.01.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila. Některé informace jsem věděla a některé nové informace mě překvapili.

Ttammarra
08.01.2019 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře. Dozvěděla jsem se plno nových informací, ovšem někdy mi přišlo, že se až trochu propadá do bulvárního plátku. Možná to byl jen můj pocit.

Silmarien
27.07.2017 3 z 5

Príjemný oddychový životopis vezúci sa na vlne popularity po narodení prvého potomka vojvodského páru. Mapuje život vojvodkyne z Cambridge od narodenia (aj s históriou jej rodiny) až po narodenie Georga. Bolo to... milé. Nič viac sa k tomu asi nedá napísať :-)

Radka89
27.02.2017 4 z 5

Moc hezké čtení.. zvládla jsem přečíst za týden. Velmi poutavé...

Evik84
06.02.2017 4 z 5

Zajímavá kniha o životě "obyčejné holky", která se stala známou na celém světě.

1v8na
18.12.2016 4 z 5

Kniha je založena na faktech, což velmi oceňuji. Seznamuje nás se samotným životem Kate. Opravdu to chvílemi vypadá jako pohádka o Popelce, ale na druhou stranuse tu ukazuje i stinná stránka vztahu - popularitaze dne na den a to nejen Kate, ale i celé její rodiny a útok paparraziů na její soukromí.

kosilka
12.12.2016 4 z 5

Kniha byla velmi zajímavá a podrobná, mnohdy natolik, že jsem si říkala, že by ani nemusela být. Spousta jmen, spousta míst, spousta všeho, ale to knize nevyčítám, protože vše z tohoto se Kate a Williama skutečně týká a oni to skutečně prožili, takže chápu, že to nelze vynechat a určitě tím knihu nesnižuji. Četlo se to obtížněji kvůli dlouhým kapitolám a prostě jako každá životopisná kniha, ale celkově mě to hodně obohatilo o nové informace. Mohla jsem si vytvořit jasnou představu o životě jak Kate, tak Williama, dozvědět se, jaký měli a vedli život, než se jejich cesty střetly, ale i poté. Kate byla nejspíš skutečně osudem předurčená stát se budoucí královnou :-) Je to opravdu skvělá osobnost a neumím si představit, kdo by se na tuto roli hodil lépe :-) Ono se řekne...vzít si prince...pro mnoho žen je to romantická představa, ale díky této knize vidíme, že to není jen tak. Zvládnout všechnu tu osamělost, zranitelnost před médii, potažmo světem, čekání, nová pravidla života atd. je tak obtížné, že to dokáže ustát jen skutečně silná a oddaná osobnost, což Kate bezpochyby je.

hanča34
20.08.2015 3 z 5

Z knihy je cítit, že ji psala autorka, která o královské rodině píše a je s ní zřejmě ve styku. Člověk je sice zaplaven mnoha jmény, která mu nic neříkají, ale přesto si udělá obrázek o Kate Middletonové. Zřejmě to byla a je dívka, která se do královské rodiny výborně hodí hlavně vzhledem ke svým povahovým vlastnostem. Ten exteriér už je jen třešnička na dortu.

ASIM27
24.07.2015 5 z 5

Dokonalost :-) Miluju Anglickou královskou rodinu a tahle kniha je přímo od zdroje, jelikož autorka úzce spolupracuje právě s královskou rodinou. Bezvadné oddychové čtení :-)

blanickaa1
16.07.2015 5 z 5

Kniha se mi líbila, dozvěděla jsem se tam i spoustu věcí, které jsem zatím vůbec netušila. Trochu mně mrzí, že v knize není víc fotografií, ale je to detail. Určitě si ji přečtěte.

Terez.a
25.06.2015 3 z 5

Tuhle knihu jsem si půjčila náhodou a nebyla špatná. Dozvěděla jsem se tam pár nových informací, které jsem netušila. Ale na můj vkus tam bylo příliš mnoho jmen a moc podrobná historie rodiny Kate. A také se tam objevovalo mnoho nepodstatných faktů ( jako neustálé výčty míst dovolených, na které jezdili)

maryzka
15.05.2015 3 z 5

Sice jsem se nic nového nedozvěděla, ale kniha docela za přečtení stojí. I když si myslím, že je tam někdy úvahy, které se nemusí vyplnit.

ladyfromskye
07.05.2015 5 z 5

Na tuto knížku jsem čekala hodně dlouho a v knihkupectví jsem se prodejců hodně naotravovala. A přestože jsem čekala hodně, dala mi knížka mnohem, mnohem víc. Je jako Kate a William a jejich krásné dětičky George a Charlotte. Je vřelá, plná nadšení, tradiční, ale také - a možná hlavně - moderní. Asi to do komentáře ke knize nepatří, ale nemůžu jinak: přeji jim jen to nejlepší: zaslouží si to jako málokdo!