Kapka Kája

Kapka Kája https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388535/bmid_kapka-kaja-OsK-388535.jpg 5 10 3

Jednoho dne dopadla na zem malá dešťová kapka a pořádně si natloukla. Odkud jen spadla? A co tu pohledává? To na začátku příběhu netuší ani ona sama. V průběhu čtení nejen pochopíte, co se kapce Káje přihodilo, ale seznámíte se přímo s koloběhem vody v přírodě a zjistíte, proč je déšť užitečný. Na každé dvojstraně na vás čekají malé záhady, kterým s pomocí odklápěcích okýnek přijdete na kloub!... celý text

Přidat komentář

muchomurka
06.01.2020 5 z 5

Krásná. Za začátku jsem si říkala, že je hodně zjednodušená, ale vzhledem k věkovému určení vlastně ne. Moc se mi líbila a dost pravděpodobně ji pořídím do prďolčiny knihovny.

mamcactenarka
20.02.2019

Museli jsme číst asi pětkrát za sebou, syna knížka moc bavila, hezky zpracovaná, líbila se i mně.


Fantasysvet
05.09.2018 5 z 5

Kvapka Kajka a bocian Maťko sú názvami kníh, ktoré vydavateľstvo Albatros vydalo posledný augustový deň. Určené sú pre deti od 3 rokov, a to preto, že im do ruky padnú ako uliate a čítať ich bude nenáročné. Hoci oba názvy tak trochu mätú a vytvárajú ilúziu, že pôjde o obyčajný rozprávkový príbeh, dotknú sa celkom vážnych tém. S kvapkou Kajkou sa malý čitateľ zúčastní nadčasovej športovej aktivity, ktorú väčšina z nás pozná ako kolobeh vody. Edit Hajdu pomocou celostránkových ilustrácií bude sprevádzať pútavé rozprávanie Heleny Haraštovej o tom, ako sa kvapka Kajka, hlavná hrdinka rovnomenného príbehu, ocitla na zemi. Keďže jej príchod bol trošku nešťastný a kvapka prišla o svoju pamäť, budeme jej musieť pomôcť rozpamätať sa na to, čo má ako kvapka vody vlastne robiť. Zahráme sa na detektívov a nájdeme prostredníctvom písaného slova a originálneho výtvarného prejavu odpovede na otázky: Odkiaľ sa kvapky berú? Čo robia na zemi? Komu pomáhajú? Ako sa opäť dostanú na oblohu? Koľkokrát musia z mraku skočiť na zem, aby mohli ísť do dôchodku? A či vôbec starnú?