Kam se poděla

Kam se poděla https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514802/bmid_kam-se-podela-iVo-514802.jpg 4 66 15

Napínavý thriller o nejděsivější noční můře každého rodiče. Whitney měla jisté obavy, když vysadila svou stále náladovější dospívající dceru Amelii u domu její kamarádky. Původně ji chtěla doprovodit až ke dveřím a seznámit se s rodiči, ale Amelia odmítla dopustit něco tak trapného a ponižujícího, a tak Whitney místo toho dceři pouze zamávala z auta. Když se však druhý den vrací, otevře jí starší pár, který přísahá, že tu děvčata nejsou a nikdy ani nebyla. Whitney pátrá po Amelii a odhaluje při tom nános lží, které jí dcera namluvila. Zná vůbec tuhle dívku, kterou vychovala? Amelia ovšem není jediná, kdo má tajemství. Mohou mít Whitneyini vlastní démoni něco společného se zmizením Amelie a dokáže matka najít svou dceru dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Where I Left Her , 2021


více info...

Přidat komentář

Kira747
19.04.2024 2 z 5

Chci tvuj zivot byla rozhodne lepsi. Tohle je takova jednohubka na odpoledne, nic extra, coz me docela zamrzelo. No a ten konec..nemam rada nespravedlnost.

Mona7741
18.01.2024 3 z 5

Musím říct, že jsem se v první polovině poměrně nudila, vše mi přišlo takové překombinované. Ale druhá část už byla zajímavá a vše se objasnilo a zapadlo do sebe.


L.Helena
25.12.2023 4 z 5

Jako jo, bylo docela zajímavé se dozvídat, kam a proč dcera zmizela, rozkrývat pozadí celé té události..., ale že by to bylo až nějak převelice napínavé, to teda říct nemůžu. 3,5*

čef
15.10.2023 3 z 5

Zmizelá dcera je pěkný dáreček, ale ani mama se příliš nevyznamenávala. Hledají se příčiny všelijakých rozporů a sporů, kdo co kdy špatně udělal, kdo kdy co řekl a jak to ten druhý pochopil, kdo lhal, kdo komu zničil život a kdo koho zabil. Nic jiného jsem z textu nepochytil, je to takové docela pro mne prázdné, bez většího napětí, švihu, fantazie. Rozumím tomu - nejsem ve správném věku a gender také nesouhlasí s primárně oslovovanými čtenáři.

veronika9761
12.10.2023 3 z 5

Zas tak napinavy thriller to teda nebyl. Ale tema je rozhodne zajimave.

cleopatra11
25.09.2023 4 z 5

Tak pěkně se to rozjelo, že jsem se nemohla odtrhnout a závěr mě zklamal neuvěřitelně..tak překombinovanou věc v závěru knihy jsem už dlouho nečetla. Jakoby se autorka sama do rozhřešení dvou dcer zamotala sama...

Bara52
17.09.2023 3 z 5

Napsano pekne, dobre se to cetlo. Jen se ptam, kolik takovych psychopatu doopravdy chodi mezi nami? Zvrat ve trictvrte knihy jsem vubec necekala, konec by se mi libil vic, kdyby byl mene psychopaticky :) ale jinak celkem v pohode pribeh.

Martiiiik
18.08.2023 4 z 5

Jak se mi autorčina první kniha velmi líbila, tak tahle je taková nijaká.. Nějak jsem se s postavami nemohla spojit, každá jen lže a pak už prostě nevíte, co si myslet.. Asi jsem toto rozuzlení tak nějak čekala, takže žádné překvapení.. ale určitě dám autorce příště zase šanci :-)

nina3905
08.08.2023 2 z 5

Za mňa slabý priemer a na príbeh som nemala nervy, ale knihu som doslova a dopísmena udolala. A už nikdy viac...

Evule *
04.08.2023 4 z 5

Pomalejší rozjezd, překvapení na závěr jsem čekala, takže za mě lepší průměr.

VasnivaCtenarka
27.07.2023

Tak tuhle knihu jsem odložila. Ne, že by mne nezajímalo, jak se příběh bude vyvíjet, ale mám jen jednu trpělivost a když jsem byla něco za půlkou příběhu a stále se nic nedělo, vzdala jsem to. Zkrátka nuda.... :-( Ale po přečtení zdejších komentářů se možná ještě hecnu a přeskočím na poslední kapitoly, abych se dozvěděla, co za zmizením stojí :)

Shaxx
20.07.2023 2 z 5

Tenhle thriller má sice šokující zvrat, pro který si autorka ale bohužel nepřipravila dobře živnou půdu (komentář je bez spoileru, jen obecně). Hlavní postava Whitney, matka šestnáctileté Amelie, která zmizí, ztrácela moje sympatie každou další stránkou, až se to překlenulo do silné antipatie a mám za to, že nebyl účel ve čtenáři vyvolat tyhle emoce, určitě ne od samotného začátku. Starostlivé mámě, které zmizí dcera, by přeci čtenář měl fandit ne? Když se ukáže, že dcera v hromadě věcí lhala a plánovala za zády mámy, když je Whitney starostí o Amelii dotlačená do akcí typu rodičovská kontrola na telefonu atd... Nevím, třeba jiní čtenáři nebudou mít s postavou Whitney problém. Nepotřebuju mít vždy charaktery ráda, nebo se s nimi ztotožnit, abych si mohla užít příběh jako takový, ale tady to prostě nešlo. Taky mi vadily dost časté flashbacky do různých časů v minulosti.
V závěru autorka předvede docela slušné matení čtenáře, které nakonec rozplete, není to typ thrilleru, kde je konec nejednoznačný a musíte si leccos domýšlet, což je fajn. Ale za mě je to prostě klasický případ promrhaného potenciálu - dobrý námět, ne tak dobré provedení.

xena2711
18.06.2023 4 z 5

I druhá kniha autorky je pěkně zamotaná. Prolínají se zde dvě časové roviny a na konci všechny tajnosti vyplují na povrch. Doporučuji.

jana3099
14.06.2023 5 z 5

První kniha této americké spisovatelky - "Chci tvůj život" - se mi moc líbila a i tato druhá nezklamala. Whitney se potýká se zmizením své šestnáctileté dcery. Děj prolíná přítomnost s minulostí, až se nakonci protne v jednu rovinu a dovídáme se skutečnosti, které jsou plné lží a tajností .......

mysterygirl
12.06.2023 4 z 5

Úplně jsem si nebyla jistá, jestli 3* nebo 4*.
Nějak mě to ani nebavilo ,ale chtěla jsem vědět ,jak to dopadne.
Nakonec teda dávám 4

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Amber Garza
americká
2021  82%Chci tvůj život
2023  75%Kam se poděla

Kniha Kam se poděla je v

Právě čtených2x
Přečtených74x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce93x
Chystám se číst96x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x