Kalonův pád

Kalonův pád https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479929/bmid_kalonuv-pad-pyJ-479929.jpg 4 226 27

Škola noci – novely série

< 4. díl

Kdysi oddaný a láskyplný, poté nepřítel a zrádce: strašlivá tajemství Kalonovy minulosti byla odhalena… Bohyně Nyx je věrná, milující a spravedlivá, ale také osamělá. Z moci slunce a měsíce se proto zrodí dva bratři – zlatokřídlý Erebus, zábavný společník a dobrý přítel, a stříbrokřídlý Kalona, odvážný bojovník a vášnivý milenec. Kalona miluje svou bohyni z celého srdce, tíží ho však nejistota a užírá se žárlivostí. Stále více touží být pro Nyx tím jediným a jeho nenávist k bratrovi den ze dne sílí. Netuší, že jeho hněv může ohrozit nejen bohynino štěstí, ale i rovnováhu celého vesmíru. Na svou příležitost totiž číhá Temnota…... celý text

Romány Fantasy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Kalona's Fall , 2015


více info...

Přidat komentář

Romča11
26.02.2024 3 z 5

Tohle byl příjemný návrat do mých pubertálních let, kdy jsem Školu noci milovala.
Na téhle knize mě nejvíc zaujaly skvělé myšlenky, které kniha obsahuje. Ať už jsou o lásce, dobru a zlu nebo o svobodné vůli. Takhle kniha je plná takových krásných, obecných pravd.
Líbilo se mi, že příběhem autorka poskytla čtenářům hlavní série vysvětlení, co se Kalonovi vlastně stalo a proč se v sérii choval, jak se choval. To bylo skvělé a mnohé mi to objasnilo.
Co se týče příběhu, ten byl trochu slabší. Klasický model, kdy hlavní postava musí splnit 3 úkoly, aby si zasloužil svou v tomto případě bohyni. Další klišé bylo v podobě dvou bratrů Kalony a Ereba, jeden dokonalý a druhý nedokonalý.
Konec se mi navíc zdál takový uspěchaný, ocenila bych ještě jednu kapitolu z Kalonova pohledu pro lepší vysvětlení toho konce.
Postavy se mi ale zdály dobře napsané s dobrým charakterem, krásně do příběhu zapadaly.
Celkově bych tuto knihu hodnotila jako průměr. Pokud máte nebo jste měli rádi sérii Škola noci, pak to pro vás bude příjemným doplněním a vysvětlením, co se Kalonovi stalo. Jinak ale tuto knihu můžete v klidu vynechat.

KatnissLavender
18.10.2023 3 z 5

U předchozí novely jsem v komentáři tvrdila, že se mi líbila z celé série nejméně, no to jsem ale ještě neměla přečtenou tuto... Ne, že by se mi vůbec nelíbila, jsem ráda, že jsem se dozvěděla, jak vznikli upíři a pár dalších věcí, nicméně musím říct že mi tato novela přišla taková plochá, neslaná, nemastná... Na to u této série nejsem zvyklá a o to víc mne to mrzí, protože je Kalona má oblíbená postava. Dokonce i ilustrace se mi tu líbí mnohem méně než v předchozích novelách, je na první pohled vidět, že je má na svědomí někdo jiný. Kniha neurazí, ale ani nenadchne, představovala jsem si mnohem lepší zakončení tak dobré série...


tessiesulcova
09.02.2021 5 z 5

Miluju Školu noci a přečetla jsem ji jedním dechem nejméně 5x. Všechny díly zbožňuju a patří k mým oblíbeným seriím v dětství, ale i přes to si je znovu přečtu.
Kalona je moje oblíbená postava a strašně jsem se na tento dodatek těšila a nezklamal mne. Je sice kraťoučký, ale i tak jsem s ním spokojená. Dozvěděla jsem se něco z jeho minulosti a nelituji toho.

kubakubikula
15.07.2020 4 z 5

Kniha je příjemný doplněk ke Škole noci. Je ale tak krátká, že příběh mohl být postupně vkládán do původní série nebo mohl být příběh propracovanější a delší a mohl z něj být plnohodnotný román.

Malíček
14.07.2019 4 z 5

Poslední novela Školy noci se mi líbila. Tak nějak to podtrhlo celou samotnou sérii a všechny dílky skládačky do sebe dokonale zapadly.
Nemyslím, že je nutné tyto novely číst, ale vzhedem k jejich délce si mylím, že komu se líbila Škola noci, tak se mu bude líbit i těchto pár dodatečných příběhů o postavách z knih.

Safira7
30.01.2019 4 z 5

Zajímavá novela k sérii. Doporučuji

DannyLady
05.12.2018 3 z 5

Poslední z novel ke knižní serii škola noci mě nenadchla tolik jako předchozí díly. Kalona je moje oblíbená postava v původní sérii a proto sem se na jeho příběh velice těšila. Pojetí příběhu mě ovšem moc nenadchlo. Každopádně jsem se ale dozvěděla, jak vznikla spousta věcí, včetně upírů, za což jsem velice ráda.

Vendulik
13.11.2018 5 z 5

Perfektní zakončení všech novel.

pejty
24.10.2018 3 z 5

Nijak zvlášť mě kniha nenadchla, ale zároveň nemůžu říct, že by mi vadilo její čtení. Byla to zkrátka takova jednohubka k hlavnímu chodu.

NikiMedy
12.03.2018 4 z 5

Přiznám se, že u ostatních novel jsem měla problém. Moc mě nebavily a přišly mi moc zdlouhavé. U této to ale bylo přesně naopak, zhltla jsem ji za den a myslím, že se autorky klidně mohly více rozepsat.

Szekynka
06.03.2018 4 z 5

Sexy, charizmatický a padlý anděl. Kdo by nechtěl vědět víc?
Já tedy ANO.....
Zajímaly mě detaily a důvody. Novela splnila moje očekávání. opět krásný přebal stejně jako u Lenobiina slibu.

LucyFox4
13.11.2017 3 z 5

Tahle novela ve své podstatě rozbila to, co jsem si na základě informací v originální sérii domyslela... a prostě pro mě byla moje verze lepší. Knížka ale byla čtivá a za den bylo hotovo :)

hadris
14.05.2017 5 z 5

Kalonův pád se mi četl velmi dobře a rychle a jsem ráda, že jsem si pořídila všechny 4 díly novely. Setkání s mladou Nyx i Matkou Zemi mnohé vysvětlilo, včetně vzniku první upírky :)
Škoda, že již mám kompletně dočteno, ale určitě se v budoucnu ke Škole noci i novelám vrátím

Ailee
16.03.2017 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ten konec byl očekávatelný. Taky mohl být trošku napínavější.

EvikU.
25.02.2017 2 z 5

Tahle poslední kniha mě nebavila. Přečetla jsem ji jen proto, abych ji dala šanci.

AriaLissa
02.09.2016 4 z 5

Moc se mi líbila, jen tam nebyla ta část a A-you, takže příběh byl takový necelý.
Nevíte, jestli bude přeloženo i
Nyx in the house of night?

orangerose
07.04.2016 5 z 5

bavila mně víc než novela Lenobiin slib :)

zuzana4291
28.12.2015 3 z 5

No, i když kniha vysvětluje dění ohledně Kalony, ale přeci jen jsou ostatní novely povedenější....tahle mi přišla až moc

veverka179
10.12.2015

Pro čtenáře knižní série Škola noci je tato kniha velmi důležitá, protože se zde dozví mnoho věcí. Více informací v mojí recenzi :) → http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/2015/08/kalonuv-pad-pccast-kristin-cast.html

DendaRA
25.08.2015 4 z 5

Tato novela se mi líbila ze všech nejvíc, nejspíš proto, že jsem si Kalonu hned na začátku velice oblíbila, a tudíž mě příběh jeho a Nyx zajímal mnohem více, než příběhy postav z předchozích novel. Krásný příběh, nádherné ilustrace! :)