Kaligrafie snů

Kaligrafie snů https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140759/bmid_kaligrafie-snu-Aml-140759.jpg 3 45 7

Vzrušující atmosféra Barcelony v půli minulého století a „nebezpečný“ milostný vztah – starší žena hodlá spáchat sebevraždu kvůli svému milenci… Příběh o nikdy nedoručeném dopisu, na který adresát čekal celý život. Nejnovější a nejautobiografičtější dílo slavného španělského spisovatele.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Caligrafía de los sueños , 2011


více info...

Přidat komentář

Kabuky
03.12.2022 5 z 5

Velmi zajímavé čtení.

bob0985
06.07.2020 3 z 5

Hodnotil bych 3,5 hvězdy. Kniha je psána skutečně jinak a chvíli jsem si nebyl jistý, zda její těžiště má být ve vyprávění o "odboji" nebo o vztahu, což se nakonec ozřejmí. Nicméně ten odboj a přítomnost odhalení vytváří v knize další pocitové pozadí. Doslov knihu dobře vystihuje; rychlost vyprávění, zápletka a rozuzlení (nemohu se ubránit dojmu, že jsem již někde něco podobného, avšak sofistikovanějšího nečetl).


Clair16
28.06.2020 4 z 5

Už před časem jsem jela na prodloužený víkend do Barcelony. Rovnou z kanceláře, ještě ve stresu z toho, co jsem před cestou nestihla. Když mě vzápětí na místě přivítala La Rambla s trhovci, slepicemi v klecích a kočkami pospávajícími na novinách, skoro jsem nemohla uvěřit tomu, že jsem jen dvě hodiny letu od Prahy. A s Kaligrafií snů je to podobné. Okamžitě vás zavede do jiného světa, kde vládne mnohem větší hluk, pospolitost i nepokrytá (úspěšná) snaha nakukovat druhým do kuchyní i ložnic. Přes odlišnou mentalitu si mě příběh získal, ukolébal ve svém plynutí, a když už jsem si myslela, že vím, kam spěje, pořádně mě překvapil. Prý je to tak u autora obvyklé, ale to jsem se dočetla až dodatečně :-). Jazykově vytříbené, originální psaní, úsporně skrývající humor mezi řádky.

CarolC
19.04.2020 1 z 5

Zařadila jsem do přečtených, ale nedočetla jsem. Skončila jsem kdesi u 120 stránky a k dalšímu čtení se nedokázala dokopat. 120 strana a já se nonstop ztrácela v ději, že vlastně ani doteď netuším, o čem to je. Strašně moc mě to ale mrzí, protože kniha se mi na první pohled obrovsky líbila a tohle je pro mě naprosté zklamání. Třeba někdy příště. I přesto všechno mám v hlavě pohnutku ji za nějaký čas zkusit otevřít znovu.

Šárka_D
27.10.2014 3 z 5

Příběh je psaný poměrně náročným, až trochu básnickým jazykem, takže se knížka čte pomaleji, ale stojí za to se prokousat až k závěru. Zajímavý styl vyprávění - "hlavní hrdina" je vlastně jen pozorovatel ústředního příběhu. Konec překvapí.

Disease
25.06.2013 4 z 5

Po Ještěrčích ocáscích a Dívce se zlatými kalhotkami nejlepší (rozumněj nejstravitelnější) kniha od Marsého.

Lucila
12.03.2013 4 z 5

Kniha je velmi rozvláčná a první polovina pro mě nebyla moc zajímavá. Ale pak jsem se začetla a druhou polovinu "shltla" během dvou dnů. Stojí za to se prokousat první polovinou. Konec je skvělý.