Kainovo znamení

Kainovo znamení https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82686/kainovo-znameni-82686.jpg 5 8 4

Františka Kramosila pouští z vězení za to, že stávkoval v továrně, kde pracoval. Vrací se domů do Hůrky za svou ženou a třemi dětmi. Po smrti své ženy odjíždí s dětmi do Augšpurku, kde si najde místo v jedné továrně. Bydlí u paní Rosenmüller, která si zamiluje jeho děti, ale vychovává je příliš silně pro náboženství. Jednoho dne přijdou v továrně na to, že je František socialista a vyhodí ho z továrny. Vrací se zpět do vlasti, ale jeho cesta domů končí neslavně.... celý text

Přidat komentář

kobejn
21.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Nic už stejně nevyzradim, protože to už udělala tisha8409, která porušila hlavní pravidlo a sice, že nevyzradím konec! Dobrá, takže když už to tu padlo, tak ano, tadle kniha nemá dobrý konec, protože na konci všichni umřou. Kaplický se s tim moc nesral, žádný sentiment, žádný patos, žádnej happyend, jen brutálně syrová pravda. Takhle píše jen největší mistr svého oboru a to Kaplický je. Kniha se čte jednim dechem. A že je hlavní hrdina socan? Nejde tu o žádnou komoušskou propagandu, ale jen o to, že hrdinou je ten nejnuznější týpek, naštěstí dnes už takový chudáci nejsou, dneska už se máme všichni dobře ve srovnání s tím, jak to bylo v době, do který je to zasazený. Dneska se máme mnohem líp a každýmu je ukradený, co seš zač. A zaplaťpánbu za to, žít v době o níž se píše, tak si to hodim taky.

Izu
15.07.2021 5 z 5

Kniha se četla výborně, byl to moc smutný a depresivní příběh.


DominaCZ
24.03.2019 5 z 5

Ta kniha je silná a dobrá, ale místní anotace je o úplném exkrementu, protože vše vyzradí !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tisha8409
02.08.2015 5 z 5

Kniha krásně uvádí pro problematiky sociálů, kteří ač bojují za lepší pro všechny, nakonec sami mají nejmíň.
Jojo chtít spravedlnost od těch nad námi, kteří mají víc, se nevyplácí.
Škoda, že se tak ukvapil... nemuseli všichni zemřít.