K událostem v Československu

K událostem v Československu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116002/k-udalostem-v-ceskos-116002.jpg 2 4 2

„Fakta, dokumenty, svědectví tisku a očitých svědků.“ Tzv. Bílá kniha sestavená sovětskými propagandisty a příslušníky KGB měla zdůvodnit sovětskou okupaci. Autory je skupina sovětských propagandistů a příslušníků KGB. Konkrétní autoři neuvedeni. Moskva, 1968; cena vydání v českém jazyce 52 kopějek.

Přidat komentář

Metcheque
12.01.2017 2 z 5

Na jednu stranu perfektně odvedená propagandistická práce, na druhou stranu příšerný výplach mozku. No a nyní Brežněve raď. Dávám tedy dvě hvězdy, protože co do manipulace s fakty to bylo dokonalé.

O čem byl tedy srpen 1968 z pera nestranného a neoddiskutovatelně objektivního kolektivu sovětských žurnalistů? Kapitalisté, imperialisté, Američani, cyklisté, nacisté, fašisté, Židé (Ano, i ti. Čekal jsem, kdy na ně přijde řada a pro nedočkavé prozradím, že na straně 78.) a dokonce i obyčejní lidé (no považte!) se rozhodli využít dezorientace dělnické třídy (zkrátka, na vůli dělnické třídy se odkážeme jen tehdy, kdy se nám to hodí) a svrhnout socialistický režim v Československu. Co bylo cílem? Samozřejmě nastolení nacismu. Západoněmečtí agenti už žehlili říšské vlajky a nebýt vpádu internacionálních vojsk, za chvíli už se v Terezíně kouří z komína (nedělám si šoufky, sovětští vojáci fakt věřili, že budou bojovat s wehrmachtem).

Že se nenašly k těmto obviněním žádné důkazy? Ohó, no to je logické. Bolševici byli totiž tak chytří, že zasáhli ještě dřív, než by stihl kdokoli cokoli připravit. A protože zakamuflovaní nacisté byli poraženi ještě dřív, než je vůbec napadlo nastolovat nacismus, logicky se žádné důkazy o plánovaném převratu ani najít nemohou.

Co na tohle chcete odpovědět? To je stejné, jako by vám někdo dal do držky s argumentem, že kdyby to neudělal, bezesporu byste dali do držky vy jemu.

Mairiel
25.03.2012

V elektronické podobě možno přečíst zde: http://www.ustrcr.cz/data/pdf/projekty/srpen1968/bila-kniha.pdf