Jurassie

Jurassie https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466002/bmid_jurassie-UX4-466002.png 3 3 2

Nakladatelství Modrý slon vydává na základě objednávky knihy, ve kterých se vaše dítě stává hrdinou příběhu. Příběh Jurassie vtáhne děti do dávných dob – do pravěku. Na výletě se jim podaří najít obrovská vejce, jedno si tajně odnesou domů a podle očekávání se z něj vylíhne ptakoještěr. Děti řeší co s ním, čím ho budou živit a jak se postarají, aby přežil v současném světě. S ptakoještěrem Jurassie zažijí spoustu krásných a napínavých dobrodružství.... celý text

Literatura česká Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Modrý slon
Originální název:

Jurassie


více info...

Přidat komentář

V.Lenka
05.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Nedávno jsme na ČRo poslouchali četbu na pokračování s názvem Ptakojestěří letka, která se nám velice líbila. Rozhlasové zpracování je do většího detailu rozpracovaný tento příběh Jurassie. Nakladatelství Modry slon tiskne na zakázku knihy, kde vystupují jako hrdinové vaše děti, a tak mí synové vystupovali v tomto příběhu, bylo zmíněno i naše město. Pro sedmiletého syna, se kterým jsem příběh poslouchala, bylo knižní zpracování matoucí. (To bylo jinak! A ja jeste neumím jezdit na kole! Ja neznám žádnou Jorgu! A Vojta není můj kamarad, ale brácha.) Na pár místech se v knize objevil nesoulad mezi obrázkem a textem. Vejce si v textu vzal domů kluk, ale na obrázku byla s vejcem holka.
Kniha se nám nakonec líbila, i když rozhlasové zpracování vede na celé čáře. Hledáte-li originalni darek pro malého čtenáře s fantazií milujiciho dinosaury a dobrodružství, pak je to dobrý tip.

bea.mari
12.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Je to příběh, jak děti ukradly ptakoještěří vejce a pak zjistily, že dráček (ptakoještěr Jurassie) nemá samici. A pak Jurassie našel samici. Skončí to dobře, ale i trochu smutně, že je Jurassie opustí. Četla jsem to bráchovi na dobrou noc.