Jules Verne - Ledová sfinga

Jules Verne - Ledová sfinga https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419233/bmid_jules-verne-ledova-sfinga-73y-419233.jpg 4 14 5

Cestovatel Jeorlink se nalodí na goeletu Halbrane. Její podivínský kapitán Guy věří, že román Edgara Allana Poea o dobrodruhu Pymovi, jenž zmizel v neprobádaných antakrtických končinách, není smyšlený, ale popisuje skutečné události. Jeorlink se s Guyem vydává zachránit Pyma a objasnit záhadu ledové sfingy, která údajně střeží jižní pól… Komiksové zpracování klasického dobrodružného románu francouzského spisovatele Julese Vernea... celý text

Přidat komentář

HerrPilot
01.09.2021 3 z 5

Svazek útlý tak, že by způsobil deprese i kdejaké miss, je docela pěkně vypraven – na přední předsádce shrnutí Verneova života a hlavně tvorby, zezadu pak mapa záchranné výpravy do Antarktidy. A mezitím nádherné ilustrace, zvláště ty celostránkové, zobrazující cestu goelety skrze ledové masivy.
Verneův originál jsem sice nečetl, ale zato jsem četl páně Poea origo originál, a i díky tomu jsem si mohl znovu vychutnat tu sklíčenost nad událostmi na ostrově Tsalalu, apod.
Nicméně hvězdy dám jenom 3, jelikož ta adaptace je tak dobrá, že mohla být jednou tak delší, a více se do věcí ponořit. Takhle to kapku připomínalo první milování – příjemné, vzrušující, místy správně napínavé, leč krátké.

ADE138
26.02.2021 4 z 5

Celkem známý dobrodružný příběh v komiksovém zpracování. Děj má spád, kresba mi připomíná klasické komiksy z ABC. Jo!


ivana02
24.01.2020 3 z 5

Všichni čtou komiksy, nebo jak se dnes honosně říká - grafické romány. Nikdy mě moc nelákaly, ale když plno lidí o nich tak hezky mluví... V knihovně jsem náhodou narazila na Ledovou sfingu a byla jsem přesvědčená, že tento komiks se mi líbit bude. Spojení Julese Verna a Karla Zemana vypadalo dokonalé. No... nelíbil se mi. Kniha je u nás zařazena pro mládež, ale že by to bylo tím, to se mi nezdá. Příběh ve mne nevyvolal žádné emoce, za chvilinku byl "přečtený"... a nic.

Ivan Kučera
01.11.2019 4 z 5

Občas to troška drhne (k ústrednej sfinge, podľa ktorej to nesie názov, sa dostaneme až tesne pred koncom), ale inak som mal z tohto zošita rovnaký dojem, ako z predchádzajúcej verneovskej spolupráce Blažek/Zeman Pět neděl v baloně. Svižne napísané, krásne nakreslené, kvalitný papier, ešte kvalitnejšia obálka. Sexi jednohubka, ktorá sa bude pekne vynímať vo vašej poličke s komiksami. Kuriózne je, že Verneova Ledová sfinga je vlastne pokračovanie novely Príhody Arthura Gordona Pyma od E.A. Poea. Tá sa vymyká Poeovi, pretože nejde o horor, ale o dobrodružný príbeh, na ktorého konci sa postavy ocitnú v Antarktíde pred záhadnou gigantickou sfingou z ľadu. Čo bolo potom? Poe to vyriešil svojsky: usekol to. Jeho príbeh proste nemá koniec. Po posledných riadkoch ale nasledovali aspoň poznámky, v ktorých bolo vysvetlené, že hlavný hrdina zomrel. No a na toto všetko nadviazal Verne vo svojom románe Ledová sfinga.

bazyk21
06.10.2019 4 z 5

zajímavý příběh, hezká ilustrace

Autorovy další knížky

Josef Blažek
česká, 1980
2018  73%Jules Verne - Pět neděl v baloně
2017  74%Hlavolam ze Stínadel
2019  77%Jules Verne - Ledová sfinga
2017  70%Povstání Vontů
2018  60%Synové stínadelští

Kniha Jules Verne - Ledová sfinga je v

Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x