Hlavolam ze Stínadel

Hlavolam ze Stínadel https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346283/bmid_hlavolam-ze-stinadel-zlK-346283.jpg 4 10 2

Čtvrt století před první výpravou Rychlých šípů do Stínadel se teprve začíná psát historie Vontů. Jsou tomu tři roky, co Jan Tleskač zemřel při pádu ze svatojakubské zvonice a zmizel jeho hlavolam, ježek v kleci. Nyní se hlavolam znovu vynořil a kdosi ho vynesl ze Stínadel na Druhou stranu. Stínadelští, zatím ještě nesjednocení do Vontské organizace, chtějí ježka zpět a vedou o něj na Rozdělovací třídě nelítostnou válku s Druhostraníky. Do druhostranické armády se zapojí i nejlepší kamarádi Martin Rýznar a Ondra Hlobil. Zatímco Martin pomáhá odrážet vpády Stínadelských na Druhou stranu, Ondra se coby armádní špión snaží vypátrat hlavolam a celou válku tak ukončit. Boje i pátrání zavádí oba chlapce hluboko do nepřátelských Stínadel, až do sirotčince, kde vyrůstal Jan Tleskač, a ještě dál, do stínadelského podzemí, kde už od středověku leží pohřbeno úžasné tajemství...... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Speciál Bobři stopou , 2017


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
08.12.2017 4 z 5

70 %. Josefa Blažka poznám 100 rokov a tak viem, že týmto komiksom si splnil svoj dlhoročný sen ohľadom milovaných Stínadel. Tie pokladám za jedno z najfascinujúcejších miest, ktoré kedy kto na celom svete vymyslel. Úzke uličky, pokrivené priechody, strmé schodiská, tajomné budovy, gigantické podzemie, legendy, mýty, utajené dvory. Wow. Podľa mňa to geniálne stvárnil film Záhada hlavolamu z roku 1993. Chozeho komiks má svoje muchy. Pripadalo mi, že postáv je zbytočne veľa, niektoré sa mi zlievali do jednej a na môj vkus to bolo primálo temné (Stínadla vnímam ako hororovú kulisu a tou v tomto komikse nie sú) po vizuálnej stránke. Ale napriek tomu sa mi to veľmi páčilo. Dokonca viac, ako foglarovské komiksy Chata v jazernej kotline a Rýchle šípy v Stínadlach, ktoré sa topili v texte, ktorého bolo pomaly viac, než obrázkov. V Josefovom komikse toto našťastie nie je. Je to svižné, textu je tak akurát a kresba je príjemne „detská“. Ako niekdajší fanúšik ABC a hlavne Bubliniek (kultové „vystrihovačky“) kladne hodnotím aj pexeso uprostred, hoci vo veku 36 rokov už si to vážne vystrihovať nebudem. Ale je to milé. Celkovo mi to po vizuálnej stránke prišlo pekné, kvalitný papier, fajnový rozmer A4, lesklá sexi obálka, dobrá kresba... Mám takéto veci proste rád a myslím si, že ak v tom choze bude pokračovať, stane sa českou komiksovou legendou. A som naňho hrdý! :-)

martinstefko
10.07.2017 4 z 5

Pro fanoušky foglarovek příjemný návrat do míst, která znají, v příběhu, který rozvíjí a nijak neničí původní románovou trilogii.


Štítky knihy

Stínadla

Autoři knihy

Jiří Filípek
česká, 1968
Josef Blažek
česká, 1980

Kniha Hlavolam ze Stínadel je v

Přečtených9x
Knihotéce7x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x