Kdo má pod čepicí a jiné povídky

Kdo má pod čepicí a jiné povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520170/bmid_kdo-ma-pod-cepici-a-jine-povidky-65186b4c981c5.jpg 4 49 16

Josefína Divíšková série

< 9. díl >

SLEČNA MARPLOVÁ PO ČESKU? MLADÁ. SVÉRÁZNÁ. UČITELKA. Proč musel zemřít učitel sochařství a jaké tajemství se skrývá za zdmi základní umělecké školy? Co narušilo idylu chatové osady na březích Berounky? Mají majitelé zapadlého čalounictví něco společného se smrtí staříka ze sousedství? Dá se narazit na zločin i při odhalování mužské nevěry? A je možné polapit straku, když vám plány zkříží roztomilá stará dáma a klubko vynalézavých dětí? Pojďte hledat odpovědi společně se všetečnou učitelkou a malířkou Josefínou Divíškovou v souboru pěti příběhů, v nichž není nouze o humorné situace ani neortodoxní vyšetřovací postupy. U toho vám samozřejmě budou asistovat roztomile nerudný komisař Tvrdík, přísná Josefínina sestra Miroslava a celá lehce potrhlá rodina Dostálových, urostlý strážmistr Švec i zesnulá babička s jejími neocenitelnými radami do života. A kdo ví, možná kromě jiného i zjistíte, jak to mezi Josefínou a Tvrdíkem vlastně začalo... celý text

Přidat komentář

Jordanka9
14.04.2024 5 z 5

Konečně se mi dostala do rukou poslední kniha Marie Rejfové - tedy kniha povídek Kdo má pod čepici a jiné povídky. Moc jsem se těšila na další všetečné řáděni učitelky Josefíny Divíškové alias paní Marplové a nebyla jsem zklamaná. Každá povídka byla z jiného prostředí, dokonce si na detektiva zahrála i sestra Miroslava. Napínavé a humorné čtení - krásné vykreslené postavičky maloměsta. Doporučuji všechny příběhy s "Pepíkem" jak oslovuje Josefínu přítel komisař Tvrdík, který to s ní opravdu nemá lehké...

Avila
27.03.2024 5 z 5

Já jsem opět spokojená.... Jako většina fanoušků Josefíny jsem již dvě povídky četla. A samozřejmě mi vůbec nevadilo si je znovu přečíst.
Velmi mile mě překvapila povídka s Miroslavou v hlavní roli....
A už teď se těším na další setkání s Pepíkem a spol... :-)


alzbeta4340
24.03.2024 5 z 5

Povídky se zdály být napsané ještě v odlehčenějším duchu než dlouhé romány. Líbily se mi všechny, takže chválím velmi. Skvělá byla ta se sestrou Miroslavou jako detektivem a také poslední, kde Josefína hlídá babičku Dostálových.
Ráda doporučuji.

Sandalkar
18.03.2024 4 z 5

Jsem velka fanynka Josefiny, rodiny Dostalovych a dokonaleho popisu postav, ktery Marie Rejfová umi. "Mravokarne" poznamky babicky jsou taky pecka. Skoro mi prijde skoda, ze pribehy nevysly kazdy samostatne a nedostaly vice prostoru. Zapletky by to snesly.

saez
14.03.2024 5 z 5

Jak já jsem si to užila... Moje malá, odpočinková radost. A musím říct, že Mirka dost překvapila :-)

Vampucha
02.03.2024 3 z 5

Autorku Marii Rejfovou a její svéráznou Josefínu Divíškovou jsem objevila nějak náhodně před lety s knihou Kdo jinému jámu kopá. Od té doby jednou za čas po Josefíně a jejím dalším pátrání ráda sáhnu. Jsou to vtipné nenáročné příběhy, které vás snadno vtáhnou a donutí i přemýšlet, kdo by mohl stát za zločiny, které se Josefína rozhodně na vlastní pěst vyšetřit.

Nejinak je tomu v knize Kdo má pod čepicí, to jsou povídky a tak se Josefína vrhá po hlavě do více než jednoho případu.
Hlavním vyšetřovatelem v knihách s Josefínou je vždy komisař Tvrdík a je i více než jen policista. Hned v první povídce se dozvíme, jak se s Josefínou seznámili.
Bavila mě i povídka, kde Josefína nefigurovala a samozvanou vyšetřovatelkou se stala její. pragmatická sestra Mirka.

Knížku jsem poslouchala jako audioknihu, hledala jsem něco na odlehčení a svérázná Josefína z maloměsta bylo přesně to pravé. Interpretace Zdeňky Žádníkové Volencové je zvláštní, ne nutně špatná, ale musela jsem si na ten styl zvyknout, ke konci mi to už tolik nevadilo.

Za sebe Josefínu a její dobrodružství doporučuji, ale asi bych nezačala povídkami. Je tam více postav a nemuseli byste pochytit kdo je kdo a jaké mají mezi sebou vztahy.

Katka2382
29.02.2024 5 z 5

Paráda,tak jako každé setkáni s Pepinou.Už se těším na novou knihu,ktera by měla vyjít na jaře:).

katka.oo
11.02.2024 5 z 5

Audiokniha ... ze začátku mi hlas p.Žádníkové moc nesedl, ale nakonec musím jedině říct pecka, skvěle načteno.
A jinak ke knize Pepina opět v akci, sice jen povídky, ale i tak skvělé, vtipné, pohodové, 2 povídky jsem četla dávno, ale už jsem si je moc nepamatovala, Pepinu a spol. mám moc ráda, životní moudra babičky mě fakt baví a těším se zase na nějaký další příběh s Josefínou.

Bubo19
09.02.2024 5 z 5

Kniha obsahuje pět pohodových detektivních povídek. Josefínu a její rodinu už beru jako staré známé a návštěvu u nich jsem si i tentokrát užila. Není to literatura, která se jednou bude učit ve škole, ale jako oddechovka je to super. A životních mouder se taky dozvíme dost.

evelýny
05.02.2024 2 z 5

První setkání s Josefínou, učitelkou výtvarné výchovy a malířkou, hrající si na detektiva.

Vtipné, možná až lehce podbízivé. Rozverné, místy sarkastické.
Přestože jsem se občas pobavila, tak za mě až moc hystericky nadnesené, bláznivé, naivní.

Přesto zkusím dát autorce druhou šanci.

Audiokniha: artikulovaně, trochu nadneseně, teatrálně proměnlivě čte Zdeňka Žádníková -Volencová

Honey0105
28.01.2024 4 z 5

Povídku "Kdo má pod čepicí" už jsem nějakou dobu zpátky četla. A vím, že jsem si říkala, že to je fajn jednohubka, ale celý román je přeci jen lepší. Jenže když vyšla tahle celá povídková sbírka, tak jsem jí nemohla vynechat. A ještěže jsem to neudělala. Tím že povídek bylo hned několik, tak bylo stále na co se těšit. Nechyběl Tvrdík, Stehlík, ani Karel. Povídka s Marcelou trochu slabší, ale také neurazila. A v budoucnu uvítám klidně i další povídky s hrdiny této série. A stejně tak se těším i na vydání "Jak se vaří netopýři".
Autorčin styl mi velmi připomíná americkou autorku Janet Evanovich, jen v českém prostředí a to mě opravdu baví. Tak zase příště.

renefer
19.01.2024 5 z 5

V tomto případě je povídková kniha lepší než samostatný román. Neuvěřitelné, kde autorka pořád bere nápady na prekérní situace, ze kterých dokáže vyždímat maximum.

akinomV
14.01.2024 5 z 5

Super povídky, fakt jsem se musela smát a čtení si užila. Josefína je skvělá! Ale líbila se mi i povídka s Miroslavou, tak nějak mi díky tomu přirostla s Karlem víc k srdci

katallinka
30.12.2023 5 z 5

Josefína je nejlepší postava! Mám záchvaty smíchu a je neskutečně sympatická. Opět skvělé čtení a ani mi nevadily kratší příběhy. Moc mě bavila povídka o seznámení s Tvrdíkem.

janina66
24.12.2023 5 z 5

Skvělé kratké povídky. Dvě jsem četla dřive jako E-knihu.
Líbila se mi povídka "Jako ryba na háčku", v které místo Josefiny vyšetřuje její sestra Miroslava, když se vydá na výlet s Karlem k Berounce. Kdo si hraje nezlobí byla velmi bláznivá.

mikika
27.11.2023 4 z 5

tak konečně už víme, jak se Josefína seznámila s Tvrdíkem a jak přišla k psovi. kdo má rád tuhle sérii, ten si příběhy užije. já oceňuji hlavně historku s Miroslavou u vody, rázná sestra se sama stane hybnou silou v krimi příběhu, až se tomu sama podiví. na malém kousku je hezky vykreslená letní atmosféra chatek u Berounky...