Jom Kipur a poslední německý rytíř

Jom Kipur a poslední německý rytíř https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454981/bmid_jom-kipur-a-posledni-nemecky-rytir-TTr-454981.jpg 4 6 2

Fiktivními mosty... Tato kniha představuje příběhy zapomenutých hrdinů druhé světové války. Je sepsána volně, na základě skutečných událostí… Kniha vznikla na základě svědectví přeživších holokaustu, které autor osobně vyhledal a vyzpovídal. Po letech bádání se autorovi podařilo objasnit smrt Fredyho Hirshe, jehož příběh doposud nebyl plně rozpoznán a prezentován.... celý text

Přidat komentář

Charles67
21.11.2023 5 z 5

Pavel Batel ve své knize 'Jom Kipur a poslední německý rytíř' bravurně oživuje zapomenuté příběhy aktérů holocaustu. Jedinečný pohled na události té doby je výjimečně poutavý a hluboce dojemný. Autor se neomezuje pouze na perspektivu obětí, ale zkoumá též osudy aktérů, což dává knize jedinečný rozměr.
Jeho mistrovství v práci s časovými skoky vytváří napínavý rytmus, který udržuje čtenářovu pozornost od začátku do konce. Příběhy se mají schopnost propojovat v neočekávaných chvílích, čímž vytváří dojem souvislosti a komplexnosti událostí. Batelova schopnost zachytit detaily dělá z každého příběhu autentický obraz doby, což čtenáře vtahuje do každého děje.
Autor nejenom vyniká svým literárním uměním, ale také prokazuje osobní angažovanost a empatii. Je zjevné, že Batel do své expertizy promítá i vlastní rodinné zkušenosti, což přidává knize hloubku a autenticitu. 'Jom Kipur a poslední německý rytíř' není pouze historickým vyprávěním, ale také silným vyjádřením touhy po spravedlnosti a paměti.
Celkově lze říci, že Pavel Batel vytvořil dílo, které osloví nejen milovníky historie, ale i ty, kteří hledají hlubší porozumění lidskému osudu. Jeho kniha přináší do popředí příběhy, které byly téměř zapomenuty, a dělá to s respektem, citlivostí a uměleckým nadhledem.

pepap
12.11.2022 3 z 5

Hrůzy holokaustu a nejednoznačnost lidských charakterů.
Myslím, že kniha samotná byla důležitá především pro autora, její vyprávění na mne působilo jako očista, vypsání se ze složitosti doby a jejich účastníků.


Autorovy další knížky

2013  80%Příběh průvodce
2020  70%Jom Kipur a poslední německý rytíř
2016  83%Týpci