Noc hrůzy

Noc hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32715/john-sinclair-na-sto-32715.jpg 4 55 14

Sympatický vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair – muž se všemi klady i zápory – svádí často nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami. Temnota ležela nad krajem jako hrozivý stín. Je tu a tam se bledý měsíc prodral těžkými mraky. Pak se jeho skomíravé světlo rozlilo po malém hřbitůvku a staré, zvětralé náhrobní kameny dostaly zvláštní stříbřitý lesk. Chuchvalce mlhy zahalovaly potemnělá zákoutí hřbitova. Za hřbitovem ležela mokřina. Vítr sem zavál pach zatuchliny a rozkladu. Hrobovým tichem najednou zaznělo hlasité zahoukání sýčka. Muž, který onen zvuk náhodou zaslechl, sebou škubl. „To volá pták smrti. Hodina hrůzy nadešla!" zašeptal zděšeně a dal se do běhu. Utíkal rovnou k malé vesnické hospůdce, rozrazil dveře a těžce oddychuje se zastavil ve stylovém výčepu. V místnosti už bylo jen pár hostů a všem běhal po zádech mráz, když jim muž vyprávěl o houkání sýčka. „Brzy vstanou mrtvý z hrobů," řekl hostinský hrubým hlasem a i on cítil, jak mu naskočila husí kůže. Ostatní hosté jen sklesle přikývli. Cítili, že už teď mají mezi sebou jednoho neviditelného hosta. Hrůzu…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Die Nacht des Hexers , 1973


více info...

slawa.cap
slawa.cap
03.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Na Johna Sinclaira jsem se chystal opravdu velmi dlouho. Jediný rodokaps který jsem přečetl kompletně je Dinoland a ten je řekněme takový naivně hloupoučký. Tady jsem čekal něco dospělejšího. A nic moc dospělého jsem nedostal. Postava která se tváří jako jedna z hlavních zemře chvíli po tom co se objeví. John i když je velká hvězda u SY a bravurní střelec zapomíná nabíjet svou zbraň a často se chová jako debil. A hlavně mi tu chyběla aspoň trocha humoru a napětí. Příběh je bizarně brutální, přesto to není úsměvné a bohužel jaksi ani děsivé. Přesto má příběh moc držet si pozornost čtenáře a hned po přečtení jsem se vrhl do dalšího dílu.

Dandulka
Dandulka
15.04.2022 5 z 5

První díl legendární série ! Moc ráda jsem se k ní vrátila. A jsem moc ráda, že se mi v naší úžasné knihovně připletla do ruky. Někdy je velmi prospěšné vracet se ke starým příběhům.


rafan65
rafan65
21.09.2021 4 z 5

Docela napínavý příběh který má náboj a akci. Četlo se to pěkně a každá stránka byla napínavá a strašidelná. Určitě přečtu další díl.

Stanas513
Stanas513
01.03.2021 5 z 5

Několik dílů Johna Sinclaira jsem četla už kdysi, ale teď jsem si sehnala celou řadu e-knih a tak se na to docela těším, jak píše @Zewotanus níže - bude to hezké čtení před spaním...

frantisek8863
frantisek8863
26.12.2018 3 z 5

Strašidelná krátká oddechovka, od které jsem nic moc nečekal. Jen to, že mě trochu postraší a v autobusu zabaví. Začal jsem se sešity na učňáku a se mnou to četla půlka třídy. Některé příhody byly dobré, jiné slabé až nudné. Později jsem si sešity kupoval pouze podle názvu a avizovaného obsahu.

BarryBlack
BarryBlack
11.06.2018 3 z 5

Připomíná to filmy Eda Wooda.

Zewotanus
Zewotanus
26.05.2017 4 z 5

Kdysi dávno jsem začal číst Sinclaira od sešitu očíslovaného tuším 220. Až později jsem se dostal k prvnímu dílu a musím říci, že je trochu jiný. Je jako dítě co se učí své první krůčky a s každým dalším sešitem, roste a získává zkušenosti. Přesto je to parádní čtení a super na čtení před spaním :)

Sahara
Sahara
18.04.2016

Dobrý den,

prodávám sbírku John Sinclair - Na stopě hrůzy, Kabinet hrůzy a veškeré knihy, které vyšly. Možné prodat jako celek, ale i po částech, vše je na domluvě. V případě zájmu mě kontaktujte na Veronika.Doskocilova@seznam.cz

dobroslav9182
dobroslav9182
25.01.2015 4 z 5

Ach, takhle to tenkrát před lety začalo. James Bond nadpřirozeného světa svádí svůj první boj s magií a temnotou. Tehdy ještě bez svých přátel a bez (později) typických artiklů, jako je beretta nabitá stříbrnými náboji, či Johnova nejmocnější zbraň - prastarý stříbrný kříž. Naivní, pulpové, ale neskutečně kouzelné... Kde ty časy jsou :-)

Owain
Owain
21.12.2013 3 z 5

Též bych si je chtěla pořídít. Mám doma asi jen tři kousky, dřív se prodávaly normálně v trafikách, ale to už je tak 12 let zpátky =/ . Tak možná nějaký knižní antik? Info kde je sehnat by se taky hodilo =)

Ijunice
Ijunice
24.10.2013

Nevíte prosím vás, kde bych mohla koupit téměř všechna tato díla? Děkuji za odpověď.

honajz
honajz
22.07.2013 1 z 5

Na úvod docela vyvařené čtivo. Doktor Frankenstein se zde jmenuje pa russky, a pomocí média oživuje mrtvoly, které běhají po rurální krajině a rdousí živé na potkání. Až ve třetině knihy si to přihasí Sinclair, a chová se chvílemi jak nedovtipný pitomec. Výstavba příběhu je v jedné linii, vůbec to nedokáže vtáhnout, nepracuje se s tajemnem, jen s počtem mrtvol, až je to nudné a ubíjející - a to i na tak malém prostoru. Jakékoliv klišé člověka napadne, to tu je - naprdnutý hostinský s utěrkou, dřevěné stoly, mlha na hřbitově, noční vlak, hrad s tajnými chodbami, klátivé zombie... Nic, co by člověk neznal, neviděl, nečetl. Navíc psané stylem a jazykem nějakého puberťáka ze střední.

walkingdead
walkingdead
26.08.2012 5 z 5

Úvodní příběh populární hororové série německého autora s pseudonymem Jason Dark, která se po úvodních několika "oťukávacích" příbězích ustálila na velmi vysoké úrovni - ideální hororová oddychovka, která se dala přečíst za jeden nebo dva večery. Po určité době (100+ sešitech) se ale tématika vyčerpala a série začala postupně padat do průměru až těžkého podprůměru.

spider.rio
spider.rio
11.01.2012

(SPOILER) Úplně první sešit John Sinclair ..

Štítky knihy

horory paranormální jevy nadpřirozeno

Autorovy další knížky

Jason Dark (p)
německá, 1945
1993  71%Noc hrůzy
1993  66%Vrahové z říše smrti
1993  61%Telefon do záhrobí
1995  79%Doktor Smrt se vrací
2006  0%Noc hrůzy

Kniha Noc hrůzy je v

Právě čtených1x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce28x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x