Smrtelný pád

Smrtelný pád https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75457/smrtelny-pad-75457.jpg 4 13 3

John Hutchinson série

1. díl >

Daleko v pustině Severozápadních teritorií se čtyři hrdinové knihy vydávají na cestu, jaká se podniká jednou za život. Hutch, Terry, Phil a David se nechají vysadit z vrtulníku v pusté kanadské divočině, kde se pokoušejí uniknout před událostmi posledního roku - hořkým rozvodem, bankrotem, depresí a ztrátou zaměstnání - a chystají se strávit dva týdny jen lovem, rybařením a tábořením. Vybaveni jsou pouze lukem a šípy a základními potřebami pro přežití. Brzo však zjišťují, že je tu ještě jedna skupina, která si vybrala vzdálený kraj a odlehlé městečko Fiddler Falls k děsivému účelu: hodlají zde vyzkoušet tu nejhorší zbraň... Silný román o charakterech, které formuje zápas, přežití a obětování. Smrtelný pád je strhující inteligentní thriller známého autora.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Deadfall , 2007


více info...

Přidat komentář

Šárka345
11.08.2022 5 z 5

Perfektně napsané, zajímavý příběh. Četlo se to samo :0)))

trudoš
07.11.2016 3 z 5

Čtveřice chlapů si vyrazí do přírody odpočinout od civilizace a střetne se s partou gaunerů, která vzala pomocí supermoderní technologie do zajetí odlehlé městečko. Konflikt obou skupin na sebe nenechá dlouho čekat, mrtvých přibývá na obou stranách a vše zdárně spěje ke zničujícímu konci.
Smrtelný pád pracuje s podobnou tematikou jako Vysvobození, tedy městský človíček v konfrontaci s nemilosrdnou divočinou. Jenže na rozdíl od Jamese Dickeyho je Robert Liparulo daleko akčnější a kašle na nějaké mudrování. Naneštěstí se mu chatrná promyšlenost zápletky brzy rozpadne jako domeček z karet - pěti záporákům jsem prostě neuvěřil jejich dominanci, kdy drží na uzdě takřka 250 obyvatel městečka Fiddler Falls, a z hrdinů se zas vyklubali nezajímavý jedinci. Jinak ale slušně zvládnutý thriller s dobrým nápadem a rychlým spádem. Přibližně do poloviny jsem si adrenalinovou jízdu užíval se vším všudy, jenže pak ději nějak došel drive a zapeklitá situace zbytečně sklouzla k obyčejnému melodramatu.


Věro
22.11.2012 5 z 5

Jak je napsáno v anotaci - strhující inteligentní thriller . Opravdu tě to vtáhne do děje a neskončíš, dokud nedočteš. Na můj vkus je tam ale hodně násilí a krutostí, jenže v dnešní době to už asi není tak vyjímečné.

Autorovy další knížky

Robert Liparulo
americká, 1961
2006  73%Jezdec přichází
2008  82%Smrtelný pád
2008  68%Virus
2011  57%Mrtvý bod
2013  51%13. kmen

Kniha Smrtelný pád je v

Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst6x