Johana s hlavou v oblacích

Johana s hlavou v oblacích https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396281/bmid_johana-s-hlavou-v-oblacich-pAf-396281.jpg 4 11 2

Co se to děje s Johankou? Nechce se jí vstávat, chodit do školy, kdeco poplete, s ničím není spokojená. Johanka má, jak se říká, hlavu v oblacích. Ale kdo za to může? Že by spolužák Pavel? Možná něco prozradí Johančin deník!

Přidat komentář

Lucieopice
06.02.2021

Dobrý den!!! Tato knížka je velice napínavá. Je pro mladší čtenáře. Hezký zbytek dne a na shledanou milý lidičkové!!!

kamibe
09.03.2019 5 z 5

Další milá knížka o Johaně, třetí v pořadí, takže Johana už je třeťačka. Líbí se jí Pavel a my víme, že i Pavlovi se Johana líbí. Jenže ona má pocit, že není hezká, a nejradši by ani nešla do školy. A když už tam dorazí, potkají ji další nepříjemnosti - školník jí hrozí, při češtině se jí děti vysmějí za hrubou chybu, domů si nese dvojku, ale svěřit se rodičům - no to ne! Nejlepší je dědeček, který umí krásně vyprávět. Johana může poslouchat stejné historky znovu a znovu. Ovšem nejvíce ji podnítí maminčino vyprávění o tom, jak se kdysi ona sama, když chodila do třetí třídy, zamilovala do Aleše, a dokonce se s ním zasnoubila! Konec je překvapivý a můžeme promýšlet, co se asi mohlo stát a jak to bylo dál.