Jizva

Jizva https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461660/jizvaid8D7f-WaB-.jpg 4 52 10

Ink série

< 3. díl

Tajemství kůže Leoře ukázalo, že všechno není tak, jak se na první pohled zdá. Jiskra ji naučila, že každá mince má dvě strany. Ale teď už má Leora životních lekcí dost – chce napsat vlastní příběh. Ve výbušném finále této jedinečné románové řady se Leora bude muset poprat se svou minulostí i budoucností – a přijít na to, že to nejspíš nebude jednoduché.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Scar , 2019


více info...

Přidat komentář

klaraj093
04.01.2024 3 z 5

Takový potenciál to mělo. Konec zklamal. Celá kniha se mi táhla, čekala jsem pořádný napětí na konci a nic. Série je to pěkná, ale konec to opravdu tak nějak zkazil.

anebar
26.02.2023 4 z 5

To si tak čtete knižní sérii pro mladé a jste skoro na konci. Pak se děj zvrátí tak, že chvilku čumíte, jestli je to tam fakt napsané. A ono je. První dvě knihy ze série se četly rychle, poslední kniha (tato) je trochu pro silnější povahy. Pokud jste četly předešlé, doporučuji dočíst.


Romča11
01.01.2023 3 z 5

Závěrečný díl série Ink mě dost zklamal. Možná to bylo tím, že jsem měla náročnější období, když jsem ho četla, ale tenhle díl byl pro mě nejslabší.
Většinu knihy se toho vlastně moc nedělo. Závěrečný díl je zaměřený na popis gradace místní propagandy a na takový spíše pasivní boj hlavní hrdinky s vůdci.
Kvůli táhlému popisu situací jsem se postupně začala v knize tak trochu ztrácet a byla jsem vlastně ztracená i během závěrečného rozuzlení, které jsem vlastně skoro vůbec nepochopila.
Kniha a vlastně i celá série byla v jistých místech dost předvídatelná. Jakákoliv náhodná vzpomínka byla zmíněna, bylo jasné, že bude využita později a bylo mi hned jasné jak.
Kniha je opět rozdrlena na krátké kapitolky, stejně jako předešlé díly, takže se čte docela rychle. Pokud se však člověk dostane k delší kapitole, bude pro těžší se jí prokousat.
Některé postavy jsou sympatické a dobře popsány, hlavní hrdinka mi ale většinu knihy lezla tak trochu krkem.
Tahle série mě oprqvdu bavila. Měla originální nápad, poskytla pohled z obou stran a proto jsem od posledního dílu čekala si něco jiného.
Musím říct, že na tuhle knihu a rozuzlení celé série jsem se dost těšila a možná i právě proto mě kniha dost zklamala. Nedostala jsem to, co jsem čekala a konec téhle knihy a vlastně závěr celé série mě zklamal a nepochopila jsem ho.
Sérii jako celek však doporučuju. Jen v jejím závěru budete možná trochu zklamáni.

Inugoya
16.12.2022 3 z 5

Závěr série jsem četla s velkým odstupem od obou předchozích dílů, takže jsem si už vůbec nepamatovala, kdo, co....

I tak si myslím, že potenciál zůstal nevyužit. Děj ve 2/3 knihy se vlekl a nešel úplně do hloubky. Zato finále se odehrálo neskutečným fofrem ve třech krátkých kapitolách, takže to působilo useknutě a nedotaženě, jako by autorka sama nevěděla, jak to skončit.
Ani já z toho po dočtení nejsem moudrá. Jak to teda dopadlo? Změní se něco pro oba tábory?

Je to škoda, protože svět, který vytvořila, je zajímavý i originální a zasluhoval by si větší péči.
Jsem ráda, že jsem si to přečetla, i když už se k tomu asi znovu nevrátím.

cukrovka
01.10.2022 3 z 5

Závěrečný díl série, který nám přinesl řešení. Závěr byl ale na můj vkus dost nerozvinutý, spíše useknutý. Přesto se mi příběh líbil, nabídl nám zajímavý svět a ukazuje, že nic není černobílé.

Irsaf
15.11.2020 4 z 5

Jsem docela smutná, že už jsem na konci...
Líbilo se mi to... Hezký zakončení serie...
Leora byla fajn...

NymphMaeve
06.09.2020 5 z 5

Závěrečný díl mne neskutečně překvapil. Nejen, že je rozsahem nejmenší ze všech tří, ale oproti tomu je nabytý akcí a veškerým rozřešením. Nejen, že se dozvíme o osudech Svatoměstí, ale krásně se ze skořápek vyloupnou i některé postavy tak, jak jsem vážně nečekala. Avšak i některé mé odhady se naplnily, stejně tak i úplný závěr mne uspokojil, takže závěrečný díl vidím jako výtečné zakončení série. Celá série se mi moc líbila myšlenkami i hlubším smyslem, který jsem mezi řádky objevila. Je velmi povedená a s ohledem na můj věk bych ji nezařadila mezi čistě pro mládež, ale i pro starší. A to, že mi příběh přenesl sám sebe i do reality je jen bonus na závěr. (tetování)

denisa7430
19.08.2020 4 z 5

Sice nejslabší díl celé série, ale to většinou při pokračování bývá vždy. Celkově se mi námět série neuvěřitelně líbil a dokážu si představit i jeho zfilmování.

Ivuska.09
18.06.2020 3 z 5

Sama za sebe mohu říct, že mi nejvíce přirostl k srdci první díl, protože odhalil úplně nový svět, naopak poslední mi přišel nejslabší. A dále mám i malou výhradu k tomu, jak bylo vše ukončeno - možná, že by si závěr zasloužil trochu více rozepsat, přišel mi useknutý a nedotažený.

Styl psaní autorky je jednoduchý a příběh sám o sobě není příliš rozsáhlý. Takže nejde o žádné náročné čtení, opravdu vhodné i pro čtenáře, kteří po nějakém příběhu sáhnou jednou za čas. Mladší čtenáři (přece jen tato série patří do žánru Young adult) budou nadšení. Pořád platí, že série jako celek je naprosto originální a zajímavě vystavěná.

Andy0892
02.05.2020 3 z 5

Přesně nevím, jak se ke třetímu dílu postavit... Našlo se řešení, přežili ti silní a odvážní, zlo bylo potrestáno (pokud se to tak dá říct), přesto nejsem úplně přesvědčená, že je to ten správný konec. ;)

Štítky knihy

anglická literatura pro mládež fantasy

Autorovy další knížky

Alice Broadway
britská, 1980
2018  74%Tajemství kůže
2018  75%Jiskra
2020  74%Jizva

Kniha Jizva je v

Právě čtených2x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce117x
Chystám se číst48x
Chci si koupit10x