Jízda na tygrovi

Jízda na tygrovi https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313603/bmid_jizda-na-tygrovi-PhP-313603.jpg 4 19 3

aneb Jak se buddhové dostali na Západ. Buddhistické metody umožňují přechod ze stavu nevědomosti, v němž se momentálně nacházíme, do stavu naprostého vhledu do naší mysli. Kniha je volným pokračováním knihy Moje cesta k lamům. Lama Ole Nydahl a jeho žena Hannah strávili tři roky v Himalájích, kde se učili přímo od 16. Karmapy, hlavy linie Karma Kagjü. Vrátili se zpět s nelehkým úkolem, zprostředkovat hluboké a nadčasové učení tibetského buddhismu lidem ze Západu. Díky této knize můžeme vycítit nezdolnou aktivitu lamy Oleho Nydahla, díky které během 40 let vzniklo po světě bezmála 600 center buddhismu Diamantové cesty. Téměř čtyři sta stran strhujícího vyprávění, včetně několika desítek dokumentárních fotografií, popisuje více než třicet let rozvoje buddhismu Diamantové cesty na Západě.... celý text

Přidat komentář

Metroušek
11.06.2020 2 z 5

Docela sebestředná kniha, taková vlastní hagiografie. Když si to spojím s kritickými články na internetu, tak je Nydahl rozhodně přinejmenším kontroverzní postava, stejně jako mnozí další guruové. 16. karmapa byl prý žertéř, a tenhle svérázný láma je možná jeden z jeho vtípků.

Mikekeller
23.01.2017 4 z 5

Velmi dobre pokracovani ke knize Moje cesta k lamum. Clovek jen zasne nad posun buddhismu diamantove cesty po svete. Jedinou vytka byla neustala popisovani prijel sme tam, potkali tamty a odjeli jinam. Clovek se v tom ztraci a stejne si to nejde zapamatovat. Ale co se tyce myslenek, cinu a celkovy vysledek prace je za plny pocet bodu :)


Varvara
19.06.2013 4 z 5

Oleho pokračování Mojí cesty k lamům už pro mě bylo méně poutavé, v knize jsou různé pasáže, které se ve své struktuře opakují (přijelo se, přednášelo se, zakládala se centra, pak se zase cestovalo atd.) a ty mě někdy nebavily. Ale zase - činnost Oleho a Hannah je prostě obdivuhodná, je neskutečné, jak schopní byli pracovat (a Ole stále je). Ole tu také píše svoje názory a "vize", např. co se týká přesunu muslimů na Západ a problémů s tím spojených, a nyní se ukazuje, že měl v mnohém pravdu.