Jízda na hadu

Jízda na hadu https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106369/jizda-na-hadu-106369.JPG 3 7 3

Sedmatřicetiletý Wheeler Cassidy, černá ovce bohaté rodiny z Beverly Hills, zatím nedokázal ve svém životě víc, něž hrát golf, pít a svádět ženy svých kolegů ve společenském klubu. Vše se však změní po záhadné smrti jeho mladšího bratra, úspěšného právníka s vlivnými politickými kontakty. Wheeler se pouští po stopě čínských gangsterů, kteří mají smrt jeho bratra – jediného člena rodiny, k němuž cítil opravdovou lásku – na svědomí. Wheeler se vydá na nebezpečnou cestu, aby našel nejen vrahy, ale i sám sebe. Už na jejím začátku se seznámí s krásnou černoškou Tanishou Williamsovou. Tanisha vyrostla v ghettu losangeleského Jižního centra a nyní působí jako detektiv na oddělení zločinu LAPD. Oba záhy vytvoří dvojici, která se vzájemně inspiruje a podněcuje. Spolu proniknou do světa násilí a korupce organizovaného hongkongskou triádou Chin Lo – jednou z nejmocnějších zločineckých organizací na světě – jejíž vliv sahá až do nejvyšších sfér amerického politického života. Tanisha s Wheelerem odhalují mezinárodní spiknutí obrovských rozměrů. Pátrání po jeho stopách je zavede na druhý konec světa, kde prožijí nejnebezpečnější dobrodružství svého života… Stephen J. Cannell vypráví mistrovským způsobem příběh plný náhlých zvratů a záhadných intrik, odehrávající se střídavě v exkluzivním prostředí Beverly Hills, ubohých uličkách ghetta Jižního centra a smrtelně nebezpečném labyrintu Opevněného města na poloostrově Kowloon v Hongkongu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Riding the Snake , 1998


více info...

Přidat komentář

biki
31.12.2023 4 z 5

Ale to vůbec nebylo špatné! Oba hlavní hrdinové se mi moc líbili, vůbec se mi nezdálo, že by "šustili papírem" (ale já jsem nenáročná). Přiměřeně napínavá a komplikovaná zápletka, jen těch čínských intrik snad mohlo být o něco méně.

trudoš
08.04.2021 3 z 5

Návrat do devadesátých let, kdy jsem v kině nadšeně hltal film Double Impact v němž Jean-Claude Van Damme rozdával své pověstné vysoké kopy. Tedy, ne že by román Jízda na hadu měl s tímto snímkem něco společného, ale charakter zápletky je podobný. Sympatický hrdina, prohnilý záporák a krásná dívka v nesnázích – takhle málo stačí k tomu, aby Stephen J. Cannell rozehrál atraktivní thriller. V tomhle byl mistr, který se za svého života mohl pyšnit vytvořením hned několika ikonických figur. Dospělost vás naneštěstí připraví o nekritické oči úžasu.
Příběh jako takový ani moc rozebírat nejde, ostatně postupuje dle osvědčené akční šablony. Snad jen, že čínští gangsteři jsou tak ukrutně drsní, že člověk moc nechápe, jak je v druhé půli mohl převézt takový párek lůzrů. Ale to už k žánru patří. Hůře jsem bojoval s uvěřitelností postav, které vysloveně šustí papírem a protože jim chybí zapamatovatelná osobnost, splývají jedna s druhou. Ovšem jako klukovský nostalgický relax funguje kniha báječně.


ThomasRuhe
11.07.2019 3 z 5

Zápletka je jednoduchá, snaha čínské triády zvýšit svůj vliv na ekonomické a politické dění v USA. Vše se odehrává v době, kdy má dojít k předání Hongkongu číňanům. Příběh ujde, čte se celkem dobře i když některé pasáže jsou trochu nepravděpodobné. Ale to mi zase tolik nevadilo. Výsledek solidní, tak za 3/5.

Autorovy další knížky

Stephen J. Cannell
americká, 1941 - 2010
2002  83%Poslední oběť
2000  73%Ďáblova dílna
2002  85%Falešný hráč
2009  73%Vražedná posedlost
2008  78%Trefa do černého

Kniha Jízda na hadu je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chci si koupit2x