Jimi Hendrix - Nadoraz

Jimi Hendrix - Nadoraz https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174544/jimi-hendrix-nadoraz-AOR-174544.jpg 4 3 1

Autoři mapují novátorské techniky průkopníka, který usilovně pracoval na dokonalosti zvuků, jež si ostatní ani nedovedli představit. Kniha zachycuje život legendy, která změnila samotné základy rockové hudby, na podkladě přímých svědectví Hendrixových nejbližších přátel, společníkl a spoluhráčů. Důležitým doplňkem textu jsou některé méně známé fotografie a především vybraná diskografie Hendrixových nahrávek z období jeho sólové kariéry, ale i těch, na nichž se podílel jako host nebo producent... celý text

Přidat komentář

Pablo70
17.10.2020 4 z 5

Hendrix byl génius kytary. Když jsme v šedesátém sedmém zakládali rockovou kapelu, muselo to být trio, jakým byla jeho Experience: kytara - basa - bicí. Snažili jsme se hrát jeho skladby a náš bubeník některé česky otextoval... Ale podívejte se na jeho koncert ve Woodstocku 69, hrál na kytaru stejně suverénně jako Mozart na klavír, kdepak bychom toho dosáhli!
Kniha vás provede jeho začátky, vzestupem, odhalí, jak dostal do rukou poprvé svého bájného bílého Stratocastera, kterého potom na jednom koncertu upálil, kde stál Red House, o kterém složil své nejlepší blues, jak nahrál nedostižný Electric Ladyland, proč sešlo z nahrávání s Milesem Davisem (škoda!) a nakonec pochopíte, jakou smrtelnou pastí jsou pro úspěšné muzikanty kola showbyznisu.

Štítky knihy

životopisy, biografie rock

Autorovy knížky

1998  87%Jimi Hendrix - Nadoraz