Vražedkyně

Vražedkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445628/bmid_vrazedkyne-96w-445628.jpg 4 48 19

V rodinném domku v Soběslavi nalezne policie tři mrtvá těla. Jedná se o bývalé partnery a jejich půlročního vnuka. Jediný, kdo z rodiny zbývá naživu, je jejich dcera, která je nyní pravděpodobně v nebezpečí. Případ vyšetřuje zkušený podplukovník Petr Machala a policejní nováček Martin Tůma. Vyšetřování zavádí policisty do slepé uličky a do hry promlouvá také varianta, že dcera budoucí obětí není a motiv vražd byl úplně jiný, než se zdál…... celý text

Přidat komentář

Miška74
02.04.2024 3 z 5

Moje první kniha autora. Detektivky mám ráda, ale....
Příběh byl sice zajímavý, jenže nějak jsem se nedokázala pořádně začíst. Tahle kniha mi prostě nesedla.
Mám od tohoto autora ještě jednu, tak uvidíme jestli to bude lepší.

sakro
15.12.2023 4 z 5

Velmi slušně napsaná kniha. Jen na můj vkus příliš mnoho retrospektiv, chvilkama jsem se ztrácel, ve které době vlastně jsem. Ale vždy jen na moment a objesnění přišlo vzápětí. Před časem jsem od stejného autora četl Les Bor a možná se mi líbil o chlup víc. Jen mi není úplně jasno, jaký vztah má autor ke kriminalistům. Kdyby se se stejnou četností vyskytovali u Policie kriminalisté, na jakých má své knihy postaveny, asi by to byla dost smutná realita. Ale i přesto jsem se při váhání mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami přiklonil k tomu lepšímu.


dyger
21.10.2023 5 z 5

Kniha se četla velice dobře. Tu a tam mi ukápla i slzicka. Doporučuji ji všem, co mají rádi detektivky (jediny komu nedoporucim je rodič malého miminka)

babystar
15.07.2023 4 z 5

Druhá kniha ze série "Jihočeské detektivky", o tom, že přílišná horlivost škodí. Mladý zakomplexovaný nováček Martin Tůma se tak snaží, až svou horlivostí vlastně způsobí smrt člověka. Toto byl opravdu nepříjemný příběh, protože jsem s vražedkyní vlastně sympatizovala a hrozně jsem jí přála, aby se jí podařilo utéct.

konicekbily
01.07.2023 5 z 5

Pěkná klasická detektivka s dvojicí vyšetřovatelů. Autor střídáním tempa děje udržuje pozornost a vhodně vkládá nejasné pasáže, které brzy osvětlí. Pozitivně hodnotím rovněž odborné vsuvky k ději.

Polinka92
20.03.2023 4 z 5

Kniha je velmi čtivě napsaná, příběh se mi moc líbí. Má to spád, super děj, je to skvěle zamotané, takže člověk musí číst a číst, aby pochopil, jak se osudy proplétají.

Takže ano, můžu doporučit.

(Jen menší drobnost... Ze zbraní se nestřílí kulky, ale STŘELY nebo PROJEKTILY, tak na to příště pozor ;-)

ela1972
21.02.2022 5 z 5

Kniha splnila má očekávání. Česká oddechová detektivka, které lze lehce uvěřit. Jak už tady někteří psali, už v půlce si říkáte, že vlastně všechno víte a najednou je to úplně jinak. Udivovalo mě, že jsem docela fandila vražedkyni, ale asi to po přečtení knihy lze pochopit. Kdo si chce přečíst klasickou českou detektivku, tak se do tohoto díla s chutí pusťte.

Danago
15.02.2022 3 z 5

Knížku jsem přečetla na jeden zátah je opravdu čtivá a překvapivě akční. Zápletka ani hlavní postavy v knize nejsou průhledné a určitě jsem neodhadla, jak se příběh bude vyvíjet. Ikdyž jsem myslela, že už všechno vím, opak byl pravdou.
Jedná se o tak trochu jiné pojetí než jsem v detektivkách zvyklá. Autor se nezaměřuje jen na hlavní příběh a na vyšetřování , ale ukazuje nám širší pohled na problematiku zločinu a genetických dispozic ke zločinu jako takovému. V knize jsou zapracovány odstavce skutečných pojednání z nejrůznějších oborů a případ, který se zde odvíjí to zajímavě doplňuje. Bohužel to možná úplně každý neocení, protože to příběh staví trochu jinam než by čtenář mohl čekat, ale mě se to líbilo.
I když uznávám jsou zde i pro mě určité nudné a zbytečné pasáže, které jsem neváhala, tak trochu přeskočit.
Některé způsoby jednání a motivy pachatele mi připadaly nevěrohodné, ale to bude asi mým nastavením mysli. V knize je vše vysvětlené, tak že si to autor dokáže obhájit. Přesto spíš by tomu měl uvěřit čtenář.

Kniha je druhou v sérii Jihočeské detektivky, ale jedná se o samostatný příběh, nenavazuje na Les Bor , takže se dá číst bez obav samostatně.
Jde jednoduchou detektivní zápletku, kterou nemůžete srovnávat se světovou krimi. Spíše odpočinková jednohubka.

IvanaaJ.
08.02.2022 4 z 5

Upřímně, české autory jsem začala číst cca před rokem. O to víc mě překvapilo, že i český detektivní příběh mě tak vtáhne do děje, že jsem nemohla přestat číst. Překvapivé, svižné, čtivé! Je pravdou, že jsem se chvilku ztrácela, ale to mi neubralo ze skvělého dojmu, který na mě Vražedkyně zanechala. Rozhodně Pavla Kohouta nečtu naposledy. Chci víc!

rafan65
10.05.2021 4 z 5

Docela dobrá detektivka. Některé pasáže jsou zdlouhavé ale jinak se četla dobře.

Monika1717
06.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Mám ráda české detektivky pro jejich uvěřitelnost. Ale tahle se moc nepovedla. Matka zabije maličké dítě, aby se nepodobalo otci? To, že zabila toho chlapa, to bych pochopila, ale svoje dítě? Tak za to šla jedna hvězdička dolů. Druhá pryč za osobnost toho kriminalisty. I pro člověka, který si nedělá iluze o lidech, kteří nás mají chránit a pomáhat nám, tohle bylo moc. Důvěřovala mu, on toho sprostě zneužil. A třetí hvězdička za několik pravopisných chyb, které tam zůstaly. Věřím, že to byly jen překlepy. .....

knihomolka1197
30.01.2021 2 z 5

Po přečtení autorovy první knihy jsem sáhla i po této, neboť mně kniha Les Bor zaujala. Musím ale říci, že tohle bylo spíše sci-fi, než detektivka... chvílemi jsem se ztrácela, chvílemi mně to bavilo. Začátek super, úplně mně mrazilo, námět rodinných "zabíjaček" mám ráda. Jinak postava kriminalisty Machaly byla jen těžko uvěřitelná a nereálná. Tohle není můj šálek čaje...

jiri5027
10.12.2020 4 z 5

Pavel Kohout po Lesu Bor opět ukázal, že umí napsat svižný, čtivý thriller. Ačkoli si myslím, že by se dal rozhodně vymyslet lepší název, který by více vypovídal o příběhu (O Popelce to totiž tolik není, že? Spíš o princi muhehe????), tak je třeba říct, že se jedná o super čtivo. I práce s charaktery je o stupeň lepší než v Kohoutově prvotině. Vážně mi na Machalovi i Tůmovi záleželo. Reálie z jižních Čech už jsou třešničkou na dortu.

Ven_D
22.11.2020 5 z 5

Pominu-li dvě technické výtky, které najdete zmíněné na blogu, odkaz v profilu, mám za sebou příjemnou detektivku s dobře vykreslenými postavami, reálně působícím zpracováním, dostatečným množstvím detailů a jako bonus, budu se opakovat, několik nečekaných zvratů a rozuzlení. Tleskám, smekám a doufám, že bude další!

bookcase
19.11.2020 4 z 5

Hodně dobře se četla. Docela brutální začátek, svižný děj, zajímavá zápletka.

moničina
14.11.2020 4 z 5

Ale ta zápletka s Machatou! To už autor prehnal.

BábaF
09.11.2020 5 z 5

Super příběh. Krásně se čte a nelze se od něj odtrhnout. Po knize Les Bor, kterou jsem přečetl jedním dechem, jsem se nechal znovu unést skvělým příběhem a za tři dny přečteno. Prostě mě to baví, díky.

sarka3748
08.11.2020 5 z 5

Stejně jako první knihu Les Bor jsem i Vražedkyni přečetla jedním dechem. Orientovala jsem se dobře v postavách a během čtení jsem měla svůj typ na konec. Dopadlo to úplně jinak. Jsem ráda,že mám obě knihy v knihovně. Těším se na další.

Yunnan
05.11.2020 4 z 5

Po naprosto dokonalém Pjérovi, který se hluboce dotkl mého nitra, jsem se nebyl schopen začíst do žádné knihy, kterou jsem doma měl a tak jsem si řekl, že zkusím nějaký lehčí žánr. A protože jsem měl rozečtenou ukázku této knihy, rozhodl jsem se, že si ji koupím.
Kniha se velmi dobře a rychle četla, měla spád a děj byl, pro mě trochu divočejší, než jsem zvyklý například u Michaely Klevisové, kterou mám rád, ale byl fajn. Zvraty v ději knihy mě občas trochu šokovaly, ale kniha se mi celkově líbila a jsem i docela rád, že jsem si ji přečetl.