Jezuitský návod (téměř) na všechno

Jezuitský návod (téměř) na všechno https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455786/jezuitsky-navod-temer-na-vsechno-tR2-455786.jpg 5 27 6

V knize známého jezuitského kněze nenajdeme řešení všech problémů, ale můžeme se naučit, jak hledat Boha úplně ve všem. Ignaciánská spiritualita považuje totiž za důležité opravdu všechno: eucharistii, Boží slovo, osobní modlitbu, službu potřebným, utrpení i radost, ale též rodinu, práci, sexualitu, sport, politiku, stejně jako přírodu, výtvarné umění, poezii a hudbu. Autor neobyčejně vtipně a přímočaře promýšlí otázky, které důvěrně známe.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

The Jesuit Guide to (Almost) Everything. A Spirituality for Real Life , 2010


více info...

Přidat komentář

Alto98
02.08.2022 4 z 5

Snadno čitelný, nekomplikovaný úvod do ignaciánské spirituality od veselého amerického jezuity. K tomu zážitky autora z jeho cesty do řádu a následující formace.

marierachel
14.07.2021 5 z 5

Krásná kniha! Jsem ráda, že jsem se nezalekla její tloušťky. :) Je velmi čtivá. Neuměla jsem si představit, že existuje kniha, kterou lze doporučit celoživotnímu katolíkovi stejně dobře jako čerstvému konvertitovi či hledajícímu, ale zde je! Martin píše s lehkostí, humorem, laskavostí a pokorou. Doporučuji!


Mánička178
30.12.2020 5 z 5

Výstižnější název autor snad ani nemohl zvolit :) James Martin napsal skutečně praktickou příručku, plnou různých tipů, které vám pomůžou jít více do hloubky v každodenním životě. Osobně mě oslovila zejména kapitola o různých druzích modlitby. Ale i tak, ke knize se budu vracet, materiálu ke zpracování je opravdu mnoho :)

Sv. Ignác z Loyoly:
Vezmi si, Pane, a přijmi
celou mou svobodu,
mou paměť,
můj rozum
a mou vůli,
všechno, co mám a co vlastním.
Od tebe jsem to přijal
a tobě to vracím,
nalož s tím zcela podle své vůle.
Dej mi jen svou milost a lásku,
o to prosím a víc nežádám.
Amen.

Vojslava
28.06.2018 5 z 5

Oč je kniha na první pohled obsáhlejší, o to je čtivější. Takový pěkný souhrn ignaciánské spirituality se mi ještě do ruky nedostal a skutečně z něj mohou těžit i úplní začátečníci či lidé oscilující kolem duchovního života. Díky nakladateli!

Janek
15.12.2017 4 z 5

Podnětný vhled do jezuitské spirituality, jen na některých místech možná zbytečně upovídaný.

Karcoolka2210
04.01.2017 4 z 5

Veľmi dobrý návod ozaj takmer na všetko a pre všetkých. Dal mi odpovede na niektoré otázky.