Jezuitský návod (téměř) na všechno

Jezuitský návod (téměř) na všechno https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374741/bmid_jezuitsky-navod-temer-na-vsechno-l5f-374741.jpeg 5 27 6

V knize známého jezuitského kněze nenajdeme řešení všech problémů, ale můžeme se naučit, jak hledat Boha úplně ve všem. Ignaciánská spiritualita považuje totiž za důležité opravdu všechno: eucharistii, Boží slovo, osobní modlitbu, službu potřebným, utrpení i radost, ale též rodinu, práci, sexualitu, sport, politiku, stejně jako přírodu, výtvarné umění, poezii a hudbu. Autor neobyčejně vtipně a přímočaře promýšlí otázky, které důvěrně známe: Jak zjistit, co mám ve svém životě dělat? Jak mám vědět, kým bych měl být? Jak se správně rozhodovat? Jak žít co nejjednodušeji? Jak být dobrým přítelem? Jak čelit utrpení? Jak být šťastný? Jak najít Boha? Jak se modlit? Jak milovat? Jak žít?... celý text

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

The Jesuit Guide to (Almost) Everything. A Spirituality for Real Life , 2010


více info...

Přidat komentář

Alto98
02.08.2022 4 z 5

Snadno čitelný, nekomplikovaný úvod do ignaciánské spirituality od veselého amerického jezuity. K tomu zážitky autora z jeho cesty do řádu a následující formace.

marierachel
14.07.2021 5 z 5

Krásná kniha! Jsem ráda, že jsem se nezalekla její tloušťky. :) Je velmi čtivá. Neuměla jsem si představit, že existuje kniha, kterou lze doporučit celoživotnímu katolíkovi stejně dobře jako čerstvému konvertitovi či hledajícímu, ale zde je! Martin píše s lehkostí, humorem, laskavostí a pokorou. Doporučuji!


Mánička178
30.12.2020 5 z 5

Výstižnější název autor snad ani nemohl zvolit :) James Martin napsal skutečně praktickou příručku, plnou různých tipů, které vám pomůžou jít více do hloubky v každodenním životě. Osobně mě oslovila zejména kapitola o různých druzích modlitby. Ale i tak, ke knize se budu vracet, materiálu ke zpracování je opravdu mnoho :)

Sv. Ignác z Loyoly:
Vezmi si, Pane, a přijmi
celou mou svobodu,
mou paměť,
můj rozum
a mou vůli,
všechno, co mám a co vlastním.
Od tebe jsem to přijal
a tobě to vracím,
nalož s tím zcela podle své vůle.
Dej mi jen svou milost a lásku,
o to prosím a víc nežádám.
Amen.

Vojslava
28.06.2018 5 z 5

Oč je kniha na první pohled obsáhlejší, o to je čtivější. Takový pěkný souhrn ignaciánské spirituality se mi ještě do ruky nedostal a skutečně z něj mohou těžit i úplní začátečníci či lidé oscilující kolem duchovního života. Díky nakladateli!

Janek
15.12.2017 4 z 5

Podnětný vhled do jezuitské spirituality, jen na některých místech možná zbytečně upovídaný.

Karcoolka2210
04.01.2017 4 z 5

Veľmi dobrý návod ozaj takmer na všetko a pre všetkých. Dal mi odpovede na niektoré otázky.