Jez, abys žil

Jez, abys žil https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235261/bmid_jez-abys-zil-Zob-235261.jpg 4 7 3

200 receptů pro rychlý úbytek váhy, proti nemocem, pro trvalé zdraví. Kniha Jez, abys žil – kuchařka pomohla milionům lidí zbavit se přebytečných kil a prodloužit vlastní život, díky ní jsou správná výživa a skvělý pocit dosažitelnější než kdykoliv předtím. Světoznámý lékař a autor bestsellerů Joel Fuhrman, M. D., ukazuje, jak si můžete vy, vaši přátelé a členové vaší rodiny vybudovat a udržet zdraví a štěstí. Kniha vás provází od regálů v supermarketu až do chvíle, kdy zasedáte k jídelnímu stolu. Obsahuje nejnovější vědecké poznatky o výživě, lahodné nové recepty, užitečné tipy, jak nakupovat a vařit, detailní nutriční hodnoty každého pokrmu a inspirativní příběhy lidí, jimž přístup nazvaný „Jez, abys žil“ změnil život. Je to ucelený průvodce nezbytnými poznatky pro zdravý a vyrovnaný životní styl.... celý text

Přidat komentář

seržant_vrbno
08.02.2024 5 z 5

Z názvu knihy (zde na těchto stránkách) bohužel vypadlo klíčové slovo "kuchařka" (důkazem je obal knihy, kde je slovo "kuchařka" bílými písmeny na zeleném podkladu. Pokud se tedy někomu zdá 50 stran teorie málo, jinému to na kuchařku může přijít až moc.
Podle knihy běžně vaříme, ingredience nám vůbec nepřijdou "exotické" či nedostupné. (Samozřejmě až na výjimky, jako jsou artyčoky apod. Jinak jde o suroviny, které lze bez problémů sehnat, stačí zajít do supermarketu. Pochopitelně, že kdo není zvyklý, musí chvíli hledat, ale za tu námahu to rozhodně stojí. Navíc lze jídla snadno nahradit; třeba šalotku cibulí apod.) Co je na celé věci nejlepší - naprostá většina ZDRAVÝCH jídel podle těchto receptů je vynikajících; tak výborných, že strčí hravě do kapsy všechny české moučné omáčky s krájenou šiškou z mouky a kusem masa - 90 % jídel, které si většina Čechů dopřává denně.
Mou oblíbenou kratochvílí bylo poslouchat prodavačky v kantýně volat na kuchaře, co si lidé objednávají: "svíčková se sedmi", "ptáček se šesti" atd. atd. celou půlhodinu, co jsem obědval. 95 % lidí si objednává knedlíky s omáčkou, liší se jen počtem knedlíků. Těm pochopitelně něco jako batát zní jako jídlo z Marsu, ačkoli je batát asi 88× zdravější než bílé brambory.

zuzina88
06.12.2018 1 z 5

Autor, zakladatel nutritariánství, doporučuje jíst pouze "výživné", či výživu obsahující potraviny - zeleninu, ovoce, houby, bobule, luštěniny a ořechy a semena. Naopak nedoporučuje žádné živočišné potraviny, bílou mouku, téměř žádný lepek, nepřirozený cukr a téměř žádnou sůl. "Teorie" je ale v této knize na necelých 50ti stranách, což mi přijde velmi málo, a hlavně doporučuje výrobky, které u nás nejsou dostupné. Dále je v knize asi 200 receptů, které jsou na můj vkus dost exotické, z nedostupných surovin, a hlavně v téměř každém receptu je hrozně moc ingrediencí, u jednoho receptu jsem jich napočítala téměř 30! Což je pro mne nesmysl a trochu protimluv autora, když doporučuje zjednodušit stravu... V knize mi chybí více podrobností o správné skladbě jídla, a kvalitní fotografie.


bigbabe
29.10.2018 3 z 5

Teoretická část se mi docela líbila, vezmu si z toho pár rad, ale část s recepty je pro vesnickou holku úplně k prdu. Asi by se daly sehnat všechny ty některé divné suroviny, ale asi by se mi nechtělo.

Štítky knihy

hubnutí zdravá výživa

Autorovy další knížky

Joel Fuhrman
americká, 1953
2014  94%Superimunita
2016  89%Žijte bez diety
2014  60%Skoncujte s cukrovkou!
2015  77%Jez, abys žil
2018  90%Skoncujte s nemocemi srdce

Kniha Jez, abys žil je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x