Jedné noci ve chlévě...

Jedné noci ve chlévě... https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422145/bmid_jedne-noci-ve-chleve-snE-422145.jpg 5 16 3

Uprostřed kopců, v blízkosti Betléma je stavení a v něm čeká starý volek na svého pána. Jedné chladné větrné noci zahřívá volek ostatní zvířátka, která v chlévě nalezla úkryt. Bude dostatek místa i pro oslíka a nečekané cestovatel, který také hledá útočiště?

Příroda, zvířata Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , CPress
Originální název:

One Night in a Stable , 2004


více info...

Přidat komentář

kacaabba
07.01.2022 4 z 5

Knížečka mne podle komentářů zaujala. Je to knížečka pro nejmenší děti, se kterými rodič knížku prochází, a která je výchozím bodem pro povídání o smyslu slavení Vánoc. Rozhodně to může být moc prima, bohužel už nejsem v roli rodiče malých dětí, takže nemohu posoudit reakci a nadšení dětí.

essterkaa
30.12.2021 5 z 5

Moc hezká kniha co se příběhu i ilustrací týče. :)


broskev28
15.10.2020 4 z 5

Jak je v anotaci uvedeno, knihu napsal Guido Visconti. Text je jednoduchý a "hlavní hrdina" volek neodbytný: "Pověz mi, holubičko bílá, opravdu nikdo nepřichází ke chlévu?" Příběh, který všichni dospělí znají, je vyprávěn jinými, jímavými slovy.
Pokud ho neznají děti, je pro ně tohle ta správná kniha, z níž by se o narození Krista mohli dozvědět. Protože kromě hřejivého textu, plného soucitu a lásky k bližnímu, tvoří převážnou část knihy nádherné ilustrace od Alessandry Cimatoribus. Volek, holubička, ovce, kozy, olivovníky i samotné město Betlém nabývají úplně jiných, pohádkových tvarů. A to ještě nebyla řeč o oslíkovi, Marii, kometě . . .
Takže už bych jen potřebovala vysvětlení záhadných útržků, které se objevují snad na každém obrázku. Občas mi připadají jako italská slůvka (lire), jindy jako verzály naší latinky, občas se objeví čínské - nebo japonské? - obrázkové písmo, pak zase útržek s textem připomínajícím hebrejštinu . . .
Zvláštní, ale určitě hodno pozornosti.

Štítky knihy

pro děti od 5 let

Autorovy další knížky

2019  95%Jedné noci ve chlévě...
2019  63%Génius jménem Leonardo

Kniha Jedné noci ve chlévě... je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x