Jede jede klokan

Jede jede klokan https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183584/jede-jede-klokan-183584.jpg 3 8 4

Poezie pro děti známého písničkáře Jiřího Dědečka je doprovozena kongeniálními ilustracemi Heleny Wernischové. Navazuje na tradici hravé, a přitom inteligentní poezie, která je primárně určena pro děti, měla by ale bavit i jejich dospělé rodiče. Výtvarná a literární stránka jsou vyvážené - každá básnička má svou barevnou ilustraci. Kniha představuje svět v celé jeho pestrosti, zvukomalebnosti a rozmanitosti. Rozvíjí fantazii dětského čtenáře a ponouká jej i jeho rodiče k hravosti, která v dnešním vážném světě často chybí.... celý text

Přidat komentář

simca9342
22.08.2023 5 z 5

Krátké básně o zvířatech, běžných věcech nebo o jménech s těmi věcmi souvisejícími psané pro čtenáře nesmyslně, ale vtipně.

Autor je známý písničkář a textař.

Knihomolka506
12.08.2023 5 z 5

Muchomurka má částečně pravdu .

Básně zvláštní byly a budu knihu určitě vracet do knihovny s pocitem, že jsem přečetla sice dětskou blbost, která však slouží jako zpestření od knih s těžkým tématem např. týrané děti, zneužívání kohokoliv a jakkoliv, atd..., ale teď už píšu jen pozitivně:)
Krátké básně pro děti psané hravou formou s doplňujícími obrázky na každé straně. O všem možném.


muchomurka
14.04.2021 1 z 5

Ne, tohle se nepovedlo. Básničky byly divné, ilustrace tomu nepomohly. Vracím do knihovny a snad najdu něco mnohem lepšího.

Janasem
11.08.2014

Když je člověku smutno, "Klokan" ho dokáže rozveselit - až prý pro neukázněné, není čeho se bát, ukázněné ty básničky nezkazí, myslím si