Je dobrej

Je dobrej https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456954/bmid_je-dobrej-RZP-456954.jpg 5 9 6

Nenapravitelný pes neexistuje, nikdy není pozdě podat pomocnou ruku problematickým tlapkám. Toto je motto celého příběhu, který volně navazuje na knihu: „bude dobrej“ a přináší další vyprávění o soužití paní účetní s impozantním psem. Dříve těžce agresivní pes se zbavil všech problémů a těžkostí, dospěl v krásného statného samce, po překonání všech problémů a těžké agrese dnes chtějí on i jeho panička, spolu prostě jen žít svůj obyčejnej život. Osud však má s tímhle zvířetem stále bohaté plány. Přináší oběma do života opět těžké chvíle, složité situace, které nemohou zvládnout bez pomoci druhých, přichází i strach o život Conana, jiné, náročné události, ve kterých Conan obdivuhodně obstojí, a stejně tak i krásné prožitky a emoce, zrcadlené v charakteru toho úžasného zvířete. Po všem, co musel absolvovat, tenhle dříve všemi odsuzovaný pes, on sám svou inteligencí a empatií dovedl svou paničku k činnosti, kterou dnes spolu pomáhají stejně zatíženým pejskům, jako byl kdysi on. Conan odvádí skvělou práci jako trenér psích parťáků, kteří trpí problematickým chováním a je v tom neskutečně dobrej. Postupy ze společné praxe rehabilitace problémových pejsků jsou obsahem druhé části knihy, která popisuje nejčastěji diskutované, či stále se opakující nedorozumění ve výchově takzvaně problémových pejsků.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
27.09.2023 5 z 5

Na knihu jsem se dlouho těšila (milovnice NO a všech jejich příbuzných), jaké bylo překvapení když v knihovně na mě vykouknul druhý díl. Do knížky jsem se pustila s chutí autorka a i pejsek jí se vzájemně moc milují + vzájemná empatie i druhých (psů,lidí).
Paní Baco i její pejsek dokázaly neuvěřitelné věci. Jak je patrné z fotek pejsek je hýčkán a milován a ví to o sobě, protože na všech fotkách je to pes úžasňák kterého bych nejradši škrabkala a hladila od rána do večera + podstrojovala psí dobrůtky (frolic, jerky atd. ). Doufám že na mě brzo vybafne první díl . Tohle bylo krásné čtení.

M-arta
07.01.2023 4 z 5

Skvělá knížka!
Toto pokračování strhujícího příběhu se mi dostalo do tuky dřív něž celý první výchozí příběh. Na rozdíl od "Bude dobrej" nemělo pokračování už tak naléhavou "deníkovou" formu, takže asi proto jsem si musela chvíli zvykat na styl i hovorovější jazyk vyprávění.
Při rozjezdu jsem v textu nejdřív trochu postrádala nějakou strukturu, což mne kapku mátlo a znervózňovalo, ale i tak jsem se za chvíli nechala úplně pohltit celým fenomenálním příběhem a nádherným přístupem a citlivostí ke psům - kéž by víc lidí dokázalo takto empaticky vnímat zvířata. A vlastně i sebe navzájem...
Děkuji, paní Baco.


Formicka93
05.01.2023 5 z 5

Pro milovníky psů mohu jen doporučit.

Fikpav
23.07.2022 5 z 5

Opět skvělé, pokračování knihy Bude dobrej. Paní Baco překvapuje v tom nejlepším slova smyslu

Sovička365
12.01.2022 5 z 5

Pokračování knihy Bude dobrej, což je nejúžasnější příběh s dobrým koncem o psu, který jsem kdy slyšela. Tato - druhá kniha je podobně skvělá jako ta první, je doplněná podrobným návodem, jak s pejskem jednat. Četla jsem jí několikrát, abych si to zafixovala, protože to je zatím nejlepší "učebnice" psího chování v praxi. Takové knihy by měl číst každý, kdo chce vychovávat psa. Moc za ni děkuji!!!

azertaaz
24.07.2021 4 z 5

Hezká kniha, buď pro ty, kteří četli první knihu "Bude dobrej" nebo pro milovníky psů, kteří si chtějí přečíst něco o výchově.

Autorovy další knížky

2018  94%...bude dobrej...
2020  93%Je dobrej

Kniha Je dobrej je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x