Krásná netýkavka

Krásná netýkavka https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82069/krasna-netykavka-82069.jpg 3 24 9

Jana Brodská série

< 6. díl >

Na tchyni majitele soukromé detektivní kanceláře Janu Brodskou se obrátila bohatá Američanka s prosbou, aby vyšetřila smrt jejího bratra, který náhle zemřel po obědě v pražské restauraci. Pitva prokázala, že se otrávil prudkým jedem, ale nepodařilo se zjistit, jak se tento jed dostal do jídla. Vše nasvědčovalo tomu, že šlo o sebevraždu. Jana Brodská však při svém pátrání náhodou objevila, že na totožnou otravu po večeři ve vinárně v Brně zemřel redaktor regionálních novin a že stejně údajně spáchal sebevraždu majitel servisu elektroniky, jehož tělo objevili v Jizerských horách. Protože zemřelí neměli nic společného, pohybovali se v jiném prostředí, měli odlišné rodinné zázemí a zdánlivě neměli ani společné známé, dospěli kriminalisté k závěru, že to byly sebevraždy. To by se však ve vyšetřování nesměla angažovat Jana Brodská...... celý text

Přidat komentář

magduska
01.10.2020 2 z 5

Tohle nedělám často, ale kniha mě odpuzovala ke čtenářskému zážitku.

čef
10.08.2019 4 z 5

Hlavní pátrač je asi tak 75letá žena, která každému odmlouvá, skáče lidem pořád do řeči a je vůbec tak nějak protivná a hádavá. Za to má obdivuhodný partnerský vztah se skoro 80letým kamarádem, se kterým promiluje půl noci (ha, ha), dostává spoustu komplimentů na svůj vzhled, při kterých se pýří (ha, ha, ha). Příběh je zamotaný s docela překvapivým závěrem, takže na českou detektivku dostatečné, možná i dobré nikoliv však bohužel vynikající natožpak uvěřitelné.


dagmar5477
29.05.2019 3 z 5

Neurazí, nenadchne.

FlLys
25.09.2018 1 z 5

V celé knize se pořád opakovaly dialogy typu:
Já to vyšetřovat nebudu/ do Brna/Prahy (ne)pojedu!
Ale pojeď/vyšetřuj!
Ne!
A tak jela a vyšetřovala.

Mylsela jsem si, že tahle detektivní edice má celkem úroveň. Pro trošku umírnění negativního komentáře podotýkám, že námět příběhu, byl vcelku zajímavý. A navíc se děj odehrával v Brně, tak mám něco do výzvy.

MarieH
11.10.2015

Přesně jak píše Markuc, přímo slaboduché, pětasedmdesátiletá vyšetřovatelka s osmdesátiletým milencem pomáhá detektivní kanceláři řešit kriminální případy, nevím jestli je to k smíchu, ale spíše k pláči. Úroveň české detektivky silně klesá. Asi záleží na vkusu čtenáře, příště se této spisovatelce vyhnu. U mne bez hvězdičky !!!!!!!!!

Marceles
06.04.2015 3 z 5

Česká detektivka je prostě jiná než anglická, americká, francouzská, švédská ...Chybělo mi napětí, postava Jany Brodské je mi ale sympatická. Taková obyčejná paní, která občas řeší vraždy. S mojí oblíbenkyní slečnou Marplovou však nemá vůbec nic společného, Na můj vkus byl příběh až příliš přitažený za vlasy , ale četlo se to vlastně celkem hezky.

kika 13
01.11.2014 4 z 5

Napínavé až do samého konce.Pěkné čtení.

markuc
03.07.2013 1 z 5

Knihu jsem ani nedocetl celou - dostal jsem ji jako darek uz ani nevim, pri jake prilezitosti a od koho. Kniha je velmi slaboducha a pribehove opravdu jednoducha (prvnich sto stran je vyslovene o nicem) - autorka se vyziva v popisech malickosti (vetsinou naprosto nedulezitych) a samotny detektivni pribeh se schovava nekde v pozadi. Nuda.

iška
26.04.2012 3 z 5

Paní Rottová mě zatím nikdy nezklamala. Taková obyčejná příjemná oddechovka.