Případ zeleného hadru

Případ zeleného hadru https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123141/pripad-zeleneho-hadru-123141.jpg 3 21 4

Jana Brodská série

< 7. díl >

Osamělý pětasedmdesátiletý dr. Otto Lang, historik umění, se na vernisáži seznámí s mladou češtinářkou Beatou. Dívka ho okouzlí svým mládím, zatímco sama je zdánlivě přitahována Langovou vzdělaností a moudrostí. Beata se nastěhuje do jeho velkého bytu a záhy si muže i vezme. Brzy po svatbě však objeví jeho tělo a vše ukazuje na sebevraždu. Jenže jediná Langova dcera Milada, která žije v Kanadě a s otcem se po rozvodu rodičů skoro nestýkala, je přesvědčená, že jejího otce někdo zavraždil, nejspíš jeho mladá manželka. Vyhledá proto tchyni majitele detektivní kanceláře Janu Brodskou a přemluví ji, aby se pustila do pátrání po vrahovi.... celý text

Přidat komentář

Aghatte
03.12.2022 3 z 5

Mě to bavilo, tedy první 2/3 byly fajn, konec s vyšetřováním byl divný, a vstup pana Karla Nováka do děje… nějak jsem to nepochopila.
Ale jinak to bylo vcelku vtipné, hlavně kolem zeleného hadru ( tak to prostě dnes s uměním je ), a dvoření pana Langa bylo také tragikomické. Betunka stihla v knize vojet všechny mužské postavy + 30 dalších z minulosti, zajímalo by mě, zda se pan Lang po svatbě taky dostal dál… to už tam nějak nebylo, asi z úcty k mrtvému :-)
Ale celkem to šlo, půjčit v knihovně radím, nic, co by člověk musel mít doma.

Marcik7
07.02.2019 3 z 5

nebylo to špatné, knihy paní Rottové mám ráda


Ajrad1981
27.07.2017 3 z 5

Knížku jsem si půjčila v knihovně, byla to tenkrát rychlonávštěva, chtěla jsem něco nenáročného, oddechového, co bych nemusela dlouho hledat, a zelené knížky z Moby to splňují. Vzala jsem prostě první, o které jsem si byla jistá, že jsem ji ještě nečetla.
Doma jsem se podívala na anotaci a protočila panenky, to bude blbost! První půlka mě moc nebavila, Betunka mi byla krajně nesympatická a rozčilovala mě autorčina nerozhodnost. Jednou bylo Langovi sedmdesát, pak o deset víc a u Tůmy si nemohla vybrat mezi Jaroslavem a Stanislavem; jednou to byl dokonce Zdeněk.
Druhá půlka byla podstatně zábavnější, dokonce to vypadalo, že to vede ke zdařilému (a pro mě nečekanému) konci, ale pak se to pokazilo. Rozuzlení bylo sice nečekané, ale taky pěkná nuda.
Moje váhání mezi dvěma či třemi * rozsoudila skutečnost, že jsem chtěla oddechovku a byla to oddechovka.

kika 13
22.04.2014 3 z 5

Příběh od začátku docela jasné jak se vyvrbí konec.Pohodové čtení.