Jan Saudek na útěku

Jan Saudek na útěku https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45953/jan-saudek-na-uteku-45953.jpg 4 15 3

Knižní rozhovor renomované novinářky a spisovatelky s fotografem, který je dnes vedle Josefa Koudelky ve světě nejznámějším českým tvůrcem, se snaží nalézt odpověď na otázku: Jaký je opravdu Jan Saudek? Rozhovor, mimořádný svou otevřeností, je nejen svědectvím o fotografově životě a názorech, ale na jeho pozadí vyvstává jaksi mimochodem i věrný a stísňující obraz doby nesvobody, v níž bylo Janu Saudkovi po většinu života dáno žít a pracovat a s níž svou tvorbou vedl při. Kniha je doprovázena unikátními snímky Jana Saudka i z jeho rodinného archivu.... celý text

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: , Torst
více info...

Přidat komentář

XenaTaurus
30.09.2019 4 z 5

Knížka rozhovorů je velmi dobře zpracovaná. Čtete a čtete, jste napjatí, co se dále dozvíte, téměř jak detektivka, a už už čekáte, že se dozvíte jaký pan Jan opravdu je.
Nedozvíte, protože pan Jan chce své okolí většinou šokovat a všechny své zážitky si náležitě přikoření.
Je to z mého pohledu renesanční člověk, který žije naplno. Kéž by takových lidí, žíjících naplno, bylo více než těch čistě pragmatických suchopárných.

Li-be-ro
14.04.2019 4 z 5

Kniha rozhovorů je osvěžující. Saudek se odhaluje jako narcis a zároveň nesmírně citlivý člověk. Nečekejte od něj klišé odpovědi,neváhá odhalit ani vnitřní nejistotu,zapovězená tabu a složitost všech vztahů,kterými za svého života proplul. Originální rozhovor,v němž sehrála významnou roli i výborná Renata Kalenská.


WEIL
10.08.2011 3 z 5

Kniha jde trochu s křížkem po funuse.
Podobně jako poslední film o Janovi, kdy už je z něho jen vymačkáváno, co už dříve a lépe formuloval, a vlastně tam filmař jen je, jen ho sleduje, jen to pak do jistého tvaru sestříhá a hotovo.

A to je málo, jsou lepší rozhovory i dokumenty o Janu Saudkovi.

Autoři knihy

Jan Saudek
česká, 1935
Renata Kalenská
česká, 1974

Kniha Jan Saudek na útěku je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce12x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x