Dnes neumírej

Dnes neumírej https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20792/dnes-neumirej-20792.jpg 4 20 3

James Bond - agent 007 série

< 43. díl >

[Jako James Bond] podle scénáře Neal Purvis a Robert Wade ; režie: Lee Tamahori Další dobrodružství britského agenta 007 je opět napínavým střetnutím hrdiny s mocným a nemilosrdným protivníkem. Tentokrát musí James Bond bojovat s neznámým zrádcem ve vlastních řadách. Ten totiž stojí za selháním akce v Severní Korei, za jeho dlouhým vězněním a nedůvěrou Bondových nadřízených. Při pátrání téměř po celém světě se seznámí nejen s nejmodernější ničivou technikou, ale pochopitelně i s řadou krásných žen.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Die Another Day , 2002


více info...

Přidat komentář

georginaa
25.10.2022 5 z 5

Tak já zase bondovky hrozně miluju a hlavně s Brosnanem, ten se na to fakt hodil skvěle. U čtení jsem si ho stejně připomínala, jako kdyby to byl film. Když to sledujeme od začátku 1. dílu , ty vymoženosti stále se přidávají víc a víc, je to komplikovanější, ale neubírá to nic na zábavě.

Phoenix16.cz
04.08.2013 4 z 5

Knihu jsem dostala kdysi ještě předtím, než se u nás film dostal do kin. Samozřejmě jsem ji přečetla, i když bylo na obálce napsáno, že je to přepsaný scénář. Výsledek byl, že jsem si Jamese Bonda užila už v knize a film mě moc nebavil, protože jsem věděla, o co jde a jak to dopadne. Poučení pro příště. Nejdřív film, potom kniha.


pet-kyval
20.12.2010 3 z 5

[045/10] Jak to tak vypadá, celý literární svět se drží jistého schématu. Film vycházející z knihy se stává brakem (až na nepatrné výjimky) a kniha vycházející ze scénáře nám poskytuje o něco víc než "nadupaný vizuál", který já osobně stejně nežeru. To, čeho si ve filmu nevšimnete a berete jako holý fakt, nad kterým rozhodně nepřemýšlíte, je v knize rozepsán do několika vět a tak si konečně uvědomíte, že támhle herec udělal přemet, tady zmáčkl spojku a zde se vůz najel na výmol v terénu, který měl za následek katapultaci do volného prostoru.

Film 'Dnes neumírej' jsem viděla už mockrát. Nemůžu se zbavit pocitu, že, i když je Pierce Brosnan ověnčený pěkným chumlem křížků, stejně je v jeho pohledu něco sexy (což se o new "007" říci rozhodně nedá). Ten jeho pohled, ten jeho úsměv… Po tělesné stránce to není nic moc, ale má jistou dávku magie v těch svých očích, což se do Bonda neuvěřitelně hodí a jako představa v knize funguje báječně.

(098) ,,Třeba takový Donald Campbell v roce 1967. Bluebird. Rychlostní rekord na vodní hladině."
,,Ten se zabil při zpáteční jízdě."
,,Jenže zemřel, když naplňoval svůj sen. Není to krásný odchod z tohoto světa?"

(017) ,,Je to zvláštní, jak vy Britové stále věříte, že máte právo... ne... pro vás je to povinnost... hrát si na celosvětové četníky. Jste poněkud nadbyteční, stejně jako ty miny, co jsou tady všude kolem."

Co ale knize ubírá, je někdy až příliš rychlé jednání typu: ,,Koukni na mě brouku. Jsem hezká, co, brouku? Pojď do peřin a..." No jo, ono to asi k: ,,Jmenuji se Bond... James Bond!" tak nějak patří a samotnou milostnou scénu, která se tam příliš neřeší, si čtenář má prostě domyslet a smířit se s tím, že na dalším řádku se už spokojeně a příjemně unaveně hlavní postavy usmívají.

(026) Bolest je pro člověka skvělým měřítkem, jímž se dá srovnávat vnitřní síla, kterou v sobě jedinec - ať už slaboch nebo silák - má.

Každopádně jsem si vcelku příjemně sentimentálně zavzpomínala...

Štítky knihy

zfilmováno zrada James Bond, agent 007

Autorovy další knížky

Raymond Benson
americká, 1955
2005  71%Svoboda má svoji cenu
2007  75%Operace Barakuda
2002  71%Dnes neumírej
2012  64%Metal Gear Solid
1999  60%Jeden svět nestačí

Kniha Dnes neumírej je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce44x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x