Jako muže a ženu je stvořil

Jako muže a ženu je stvořil https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85724/jako-muze-a-zenu-je-stvoril-85724.jpg 3 5 1

Autor mluví o lidské sexualitě z perspektivy křesťanské antropologie, ověřované letitou zkušeností s mentálně postiženými a jejich asistenty žijícími v komunitách Archa. Mluví svým inteligentním, laskavým, nekonfrontačním a nedogmatickým způsobem, plným příkladů ze života, který nechá zasvítit ideálu skutečné lásky, aniž by však zastíral reálné lidské problémy a ohraničenosti a některé těžko řešitelné otazníky. Podle jeho vlastních slov kniha nabízí podněty k vlastní úvaze, nikoli dané normy. ... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Man and Woman God Made them


více info...

Přidat komentář

Kopretina
10.09.2019 5 z 5

Kniha velmi přátelská k člověku, k jeho sexualitě v kontextu schopnosti navazovat a žít vztahy, s ohledem na lidi s mentálním hendikepem. Při pátrání po tomto tématu, který se mě v zaměstnání bezprostředně dotýká, jsem se nesetkala s takovýmto ohleduplným a přímým pohledem na tuto skupinu lidí. Věta za větou nese hluboký smysl a úctu. Nejraději bych ocitovala půl knihy, dovolím si jen pár slov ze Závěru:
Každý z nás jsme v nebezpečí, že budeme chtít šplhat po žebříku úspěchu, moci a majetku. To vytváří izolaci, individualismus; jak postupujeme vzhůru, můžeme být stále osamělejší. Vytváří se rozdělení mezi těmi, kteří úspěchu dosáhli, a těmi, kterým se to nepodařilo. Ti druzí ztrácí odvahu a stávají se agresivními. Nemůžeme obrátit toto nutkání šplhat vzhůru a povzbudit lidi k sestupu po žebříku, aby se mohli setkat s těmi, kdo jsou slabší, a navázat s nimi vztah? Pak vytvoříme to, co si každý nejvíce přeje a potřebuje: komunitu.

Štítky knihy

láska partnerské vztahy seberealizace sexualita vztahy lidé se zdravotním postižením

Autorovy další knížky

Jean Vanier
kanadská, 1928 - 2019
2004  50%Cesta k lidství
1995  87%Deprese - City - Strach
2009  60%Jako muže a ženu je stvořil
2016  90%Krása lidskosti
2002  80%Každý člověk je dílem spásy

Kniha Jako muže a ženu je stvořil je v

Přečtených7x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x