Jak žijí oblázky

Jak žijí oblázky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136248/bmid_jak-ziji-oblazky-136248.jpg 4 8 3

Kniha představuje soubor poetických a zároveň vtipných básniček pro děti především mladšího školního věku. Část básniček se již objevila v předchozích dílech autora, většina dosud nebyla publikována. Knížka obsahuje soubor básniček „ze života oblázků“, básničky s hravě uchopenou dějepisnou a zeměpisnou tematikou; některé jsou inspirovány částmi lidského těla a jiné prostě jen „obyčejnými“ pozoruhodnostmi všedního dne viděného dětskýma očima.... celý text

Přidat komentář

muchomurka
19.12.2020 2 z 5

Ne-e. Toto se úplně nepovedlo. Básničky se mi nelíbily, byly příliš dlouhé a jakési abstraktní. Naši malou prďolku absolutně nezaujaly, nevydržela ani u prvních pár veršů. Ilustrace taky nic moc. Za mě tedy ne.

LadyCharlene
20.08.2020 2 z 5

Paní redaktorko Fialová, touto knížkou bych se nechlubila.
Vážený pane Černíku, některé básně měl jste nechat v šuplíku.
Milá paní Dvořáková, Vaše kresby jsou krásnější než slova.
A proto se kochám obrázky z knížky Jak žijí oblázky.
Takový malý vtípek pro začátek. Nečekala jsem, že se mi tato knížka tak strašně moc nebude líbit. Možná jsem staromódní, ale básničky pro děti by se podle mě měly rýmovat a měly by obsahovat aliterace a zvukomalbu, ale tady byly některé básničky tak krkolomné, až to skutečně rušilo. O oblázcích se zde dočteme na 14 stranách, zbytek je mišmaš nejspíš pro pobavení dětí... Opravdu chceme dětem předčítat z knížky, kde je použito slovo "vejcete"? Podle mě tuto knížku nejlépe vystihuje básnička s názvem "O ničem"... Jen si to přečtěte sami. :)
Chválím kresbu a některé básničky byly pěkné, roztomilé a atmosféra tam byla, ale víc než dvě hvězdičky tomu opravdu dát nemohu.


Iki1
25.09.2017 5 z 5

Krásné a především vtipné básnění zralého autora je skutečně vhodné zprostředkovat našim dětem.