Jak skřítkové a děti chránili les

Jak skřítkové a děti chránili les https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314252/mid_jak-skritkove-a-deti-chranili-les-bK5-314252.jpg 4 13 4

V lese, o který se starají skřítkové, se všem donedávna dobře žilo. Lidé tam rádi chodili na procházky i na houby. Ale potom si tichý les vyhlídli nezvaní hosté, a ničili, co se dalo. Nešťastní obyvatelé si nevěděli rady. A tak je lesní knížepán poslal za skřítkem Ohnivcem a houbalkou Čaromilou. Ti už s těmi rošťáky pěkně zatočí!... celý text

Přidat komentář

MartinaF
05.07.2022 4 z 5

Knihu jsem poprvé viděla na workshopu, který se týkal přírodních zahrad. Knížka mě zaujala a půjčila si ji posléze v knihovně. Po přečtení musím říct, že nebyla špatná, je poučná, zábavná, edukativní, ukazuje, jak se žije v lese zvířátkům, jaké houby tam můžou růst, jak je důležité se o les starat a chránit ho. Jediné, co mi vadilo, ale možná je to způsobeno tím, že už dávno nejsem cílová skupina, byla idealizace všech závěrů (napravení hříšníci, kteří už nikdy nebudou škodit). Školkovým dětem to jistě stačit bude, ale ti starší by se už mohli ptát, jestli to tak opravdu funguje.

Carcoolka
25.08.2020 5 z 5

Zatím jedna z mála novodobých pohádkových knížek, která mě dostala. Pro malé i větší děti a otevřené dospělé.Moc milé, krásné příběhy o skřítcích a lesním životu jako takovém. A nádherné ilustrace. Bylo tam pár maličkostí, se kterými jsem úplně nesouzněla, ale zas to otevírá pole pro určitou polemiku s dětmi. Takže za mě rozhodně doporučuji a těším se, že se k ní budeme se synem vracet, až tomu bude více rozumět.


lushi
13.08.2017 4 z 5

Milé příběhy o přírodě a její ochraně. Na dětech je vyzkoušené nemám, ale mě se tematika velmi líbila, ilustrace jsou navíc ohromně roztomilé. Pan Socha vytvořil opravdu pohádkový svět v prostředí, které dobře známe.

Leksha
28.03.2017

Úžasná kniha pro děti. Děkuji pane Socha, jde vidět (číst), cítit, že víte:-) Takových otevřených lidí je třeba. Podporuje u dětí fantazii, anebo těm ,které vidí, jim potvrdí jejich prožitky, což je velmi důležité. Já sama se těším, když dceři čtu, která usíná s úsměvem na rtech, až zítra budeme opět číst:-) Děkujeme.

Štítky knihy

pohádky pro děti od 6 let

Autoři knihy

Radomír Socha
česká, 1946

Kniha Jak skřítkové a děti chránili les je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x