Jak si užít cestování

Jak si užít cestování https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282290/bmid_jak-si-uzit-cestovani-Q2N-282290.jpg 4 18 6

Smyslem knihy je ukázat, že cestování má mnoho tváří, a pokud se člověk omezuje jen na instantní poznávací zájezdy od cestovních kanceláří či pobytové zájezdy v all inclusive resortech, možná se o něco ochuzuje. Přitom není nezbytně nutné být šíleným dobrodruhem ani závratným boháčem (naopak cesty bez cestovky vyjdou obvykle levněji). Dalece nejlepší totiž je umět všechny možné způsoby cestování vhodně kombinovat a využívat z každého jeho výhody. Autorka nabízí užitečné tipy a rady, jak se naučit aktivnímu přístupu k cestování, aby z něj člověk vytěžil co nejvíc. Aby si čtenáři místo zájezdu s cestovkou, na konci kterého pokrčí rameny a řeknou neutrální "hm", užili skvělou cestu podle svého naturelu, koníčků a tajných přání. Aby místo toho, co "by měli" na dovolené dělat a vidět, dělali a zažili to, "co chtějí". Kniha do jisté míry vychází z módních trendů zpomalení, lenošení a uvědomění v životním stylu, ale na rozdíl od zahraničních titulů je psaná přímo pro českého čtenáře, pro běžné lidi, kteří by rádi cestovali, ale mají z aktivního přístupu k cestování zbytečný strach.... celý text

Přidat komentář

malpet
09.01.2023 4 z 5

Útlá knížka na dvě odpoledne u čaje. Pár cestovatelských tipů, několik osobních humorných příhod, a hlavně 100% chuti vyrazit kamkoliv a objevovat svět. Bonus navíc - hodila se do knižní výzvy 2023, autor knihy, který nosí brýle.

Evča123441
27.01.2019 4 z 5

Mě se kniha líbila hlavně pro inspiraci a chuť hned se vydat na cesty.Zase jeden poklad za 25kč z levných knih.


VílaElvíra
21.09.2018 3 z 5

Shrnutí postřehů okolo cestování. Kniha je nemastná, neslaná a jsem ráda, že jsem ji dolouskala do konce a že není delší :-)

LadyCotton
18.05.2018 4 z 5

Knížka mne potěšila, pobavila, lehce inspirovala. Je velmi čtivá. Zcela souhlasím s komentářem níže od Belatris.

Belatris
20.06.2016 3 z 5

O jednu hvězdu přidávám navíc pro neuchopitelnou schopnost inspirovat a nadchnout k oprášení starších plánů a snů, které si člověk nechal vzít jen svou vlastní leností. Rady nijak objevné, ale kniha je velmi čtivá a ve vteřině dokáže aktivovat snění a chuť kamkoliv vyrazit. Právě díky tomu si zaslouží, aby byla kupována, čtena a třeba i darována těm, kteří na chvíli odsunuli cestovatelské sny a teď se bojí se k nim vrátit.

trudoš
02.05.2016 4 z 5

Obrovskou devizou Jany Jůzlové je literární talent, s nímž dokáže lehce připoutat ke čtení a nechat jednoho pokyvovat hlavou i nad věcmi, se kterými třeba tak úplně nesouhlasí. A i když je těžké určit komu je její kniha vlastně určena, v mém případě uhodila hřebíček na hlavičku. Ani ne tak kvůli tomu, že by mi poradila jak si správně sbalit na cesty, varovala před odvrácenou stranou turistiky nebo mi vypomohla konkretizovat destinaci, kde bych byl nejšťastnější. Všechna tahle témata (a ještě mnohá další) sice nakousne, ale vesměs natolik povšechně, že se to příliš neliší od toho, co by vám poradil kdokoliv z vašeho okolí, jenž už absolvoval jeden dva výlety přes čáru.
Ne, knížečka si mě získala něčím úplně jiným. Je to autorčino bezprostřední nadšení pro cestování, kdy mě za pomocí písmenek alespoň na chvilku dokázala přesvědčit, že by nemuselo být úplně špatné vytáhnout občas hlavu z ulity. A přestože se můj postoj k trmácení se po světě nezměnil, moc jsem si to její povídání užil.