Jak se žije dětem s postižením

Jak se žije dětem s postižením https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99131/mid_jak-se-zije-detem-s-postizenim-DAK-99131.jpg 4 20 5

Čtrnáct rozhovorů s rodiči dětí s postižením nechává nahlédnout do problematiky pěti typů postižení. Děti s Downovým syndromem, děti se zrakovým postižením, děti se svalovou atrofií, děti s DMO a děti s těžkým postižením sluchu. Všechny rozhovory se dotýkají tří základních okruhů problémů, s kterými se rodiče takových dětí musí zabývat. Prvním problémem je vyrovnávání se skutečností, že narozené dítě je jiné, než byly rodičovské představy, a pak cesta k bezpodmínečnému přijetí dítěte. Druhým problémem jsou otázky týkající se vzdělávání dítěte: Jak zařídit školní docházku, je vhodná integrace, kdy a jak? A konečně třetím, nikoli však nejmenším, problémem je zajištění budoucího života dítěte s těžkým postižením. Co s ním bude, až se rodiče o ně nebudou moci starat? Každý mladý člověk má přirozenou touhu se od rodičů odpoutat, v případě postižení či nemoci je tento proces nesmírně ztížen, ne-li přímo znemožněn. Jaké jsou možnosti zaměstnávání lidí s postižením, jak je společnost ochotna je přijmout?... celý text

Přidat komentář

kedlis
11.02.2024 4 z 5

Je to přeci jen poněkud starší dílo, ale i tak je dost zajímavé nahlédnout do života rodin (spíše maminek) s dítětem s postižením.

Bustedka
31.12.2022 5 z 5

Moc pěkné a smutné zároveň. Sama mám postižené dítě, takže jsem se nejvíc těšila na rozhovory právě s rodiči dětí, kteří mají stejnou nemoc jako syn. Rozhovory jsou citlivě vedené, velké plus je i vždy další info k nemoci.


Kopretina
16.06.2019 5 z 5

Klobouk dolů před takovým dílem. Důkladně zpracovaná publikace o různých druzích postiženích z pohledu rodičů, dětí, odborníků, organizací a průvodkyně-autorky. Přitom kniha není vleklá, zbytečně natáhlá a "ukecaná". Takto si představuji odbornou literaturu určenou laické veřejnosti. Před autorkou hluboce smekám!

Dagros
04.03.2018 5 z 5

Knížka, která mi dala hrozně moc. Přečetla jsem jí jedním dechem a moc mě bavila :)

adajka
07.06.2013 4 z 5

Zajímavé nakouknutí do života rodin s různě postiženými dětmi prostřednictvím rozhovorů s rodiči, ale i s některými z dětí.