Jak plyne čas

Jak plyne čas https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22301/jak-plyne-cas-22301.jpg 3 4 2

Ve sluncem vyprahlé Casablance, ve válečném Londýně, v zakouřených nálevnách prohibičního New Yorku, ale především v ulicích okupované Prahy se probouzejí k životu postavy, o nichž byste se vůbec nenadáli, že je ještě potkáte. Tento příběh začíná tam, kde končí osudy hrdinů romantického filmu Casablanca.

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

As time goes by , 1999


více info...

Přidat komentář

kirkous
13.04.2014 1 z 5

Casablancu jsem bohužel neviděl, ale doufám, že je mnohem kvalitnější, než toto její literární pokračování. Už chápu kategorii fiction. Autor se vůbec nenamáhá zjistit si nějaké informace historické i geografické. Tak např. Atentátníci na Heidricha na sebe vidí z opačných stran Karlova mostu. A jak naivně se americký gangster a francouzský policista (praví atentátníci spolu s Čechem Viktorem Laszlo) pohybují po Praze... Jak se v pohodě scházejí v kavárně a procházejí se s norskou špionkou, o jejíž identitě gestapo nic netuší a Heidrich jí důvěřuje jen proto, že je hezká a vydává se za Bělorusku....dobré opravdu jen na procvičení angličtiny (penguin readers).

Donatello
06.08.2013 4 z 5

Moc hezky napsané pokračování Casablanky. Nicméně se mi nelíbí to, že z Kubiše a Gabčíka zde autor udělal skoro nepodstatné osoby...


Autorovy knížky

Michael Walsh
americká, 1949
2002  50%Jak plyne čas

Kniha Jak plyne čas je v

Přečtených4x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x