Jak na domácnost bez chemie a jedů: 150 snadných a levných receptů na přírodní čisticí prostředky

Jak na domácnost bez chemie a jedů: 150 snadných a levných receptů na přírodní čisticí prostředky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412989/bmid_jak-na-domacnost-bez-chemie-a-jedu--yyv-412989.jpg 3 10 4

Zapomeňte na toxické čisticí prostředky a předražené „zelené“ produkty! Vše, co potřebujete k tomu, aby se vaše domácnost blýskala čistotou a voněla, je pár základních čistě přírodních surovin, které běžně používáte v kuchyni. V knize najdete 150 jednoduchých vyzkoušených receptů na čisticí prostředky, které opravdu fungují a díky nimž kompletně uklidíte celý svůj domov. Dozvíte se nejen to, jak si domácí čisticí prostředky vyrobit a jak je uchovávat, ale zároveň jak si úklid usnadnit a lépe zorganizovat. Díky této knížce vnesete do svého domova kousek přírody, spoustu vůně a čistoty, a to bez větší námahy a za málo peněz.... celý text

Literatura naučná Dům a byt Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

The Organically Clean Home: 150 Everyday Organic Cleaning Products You Can Make Yourself--The Natural, Chemical-Free Way , 2014


více info...

Přidat komentář

LadyCotton
10.12.2021 2 z 5

Z knihy mám velmi rozporuplné pocity. Má příjemnou grafiku, dozvíte se v ní co a kdy máte doma uklidit ale ony recepty mi přišly tak nějak padlé na hlavu, zcela souhlasím s DominaCZ: recepty na "milion" sprejů, past apod. když přitom by stačil jeden či dva, které zvládnou většinu věcí.

Kattie
09.10.2020 5 z 5

Možná je tam těch různých druhů čistidel až příliš, ale tak pořád lépe víc než málo :)


DominaCZ
26.09.2020

Tak že se myje octem, sodou atd snad víme všichni. Dělat si vlastní namočené mop utěrky, které navíc pokapu olejíčkem aby voněly??

Vlastní papírové utěráčky - fakt jsou nutný?? Asi jo, bez nich by se přece každej zbláznil žeano.
Pasty na spáry, sprejíčky tisíce druhu atd. ?? Vždyť na to vše je právě ten ocet a ta soda, ti to vše krásně obsáhnou.

Nevěděla jsem třeba co je borax - že je to vejpar solnej z moře a je přitom děsně nebezpečnej na vdechnutí, nebo kastilský mýdlo, ale rozsekalo mě, že v USA měřej sodu na MILILITRY v sypkém stavu.

Co mě zaujalo je kostička šumící do wc a vývar vonící jako perníček na atmo. Koření prostě. To musím zkusit, perníčky já cejtím ráda, ač nepeču. Úchylný že? :)

Jinak je to takový...zbytečný no. Jako výkřik jinak línejch Američanek HELEJTE, MY VÍME JAK UKLIDIT KAŽDEJ MILIMETR NAŠICH BARÁKŮ, HEČ !

Knižní střípky
06.04.2020 4 z 5

Kniha je velmi dobrou a kvalitní příručkou, se kterou se, dle mého názoru, opravdu dá pracovat a čerpat z ní. Je našlapaná 150 perfektními návody. S dcerou jsme si založily spoustu návodů, které nás zaujaly, a které bychom velmi rády vyzkoušely u nás doma.Když už se mi dostane do rukou příručka tohoto charakteru, nemám ráda, když je v ní plno vaty a potom pár receptů/návodů, které kolikrát ani nejdou v praxi použít. Zde se tohoto obávat nemusíte.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky