Jak kultura utváří diskuzi o klimatické změně

Jak kultura utváří diskuzi o klimatické změně https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356885/bmid_jak-kultura-utvari-diskuzi-o-klimat-b0P-356885.jpg 4 4 1

Autor se ve své cenné a čtivé studii snaží dokázat, že naše klimatická debata není podmíněna ani sociodemograficky, ani mírou přírodovědných znalostí, ale spíše politickým zaměřením a strukturou osobnosti. Proto je nutné komunikovat klimatickou změnu s ohledem na světonázor a základní názorové ukotvení příjemce.

Sociologie, společnost Věda Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Masarykova univerzita
Originální název:

How culture shapes the climate change debate , 2015


více info...

Přidat komentář

lukas9656
20.10.2021 5 z 5

Neznám podobně informativní a tak čtivou knížku o tom, proč se naše diskuze o klimatické změně (i o jiných tématech) proměňují v kulturní války. Autor ukazuje, jak si republikáni v USA spojují opatření proti změně klimatu s rebelií proti Bohu (vše, co Bůh tvoří, je přirozené a proto je hřích zasahovat proti klimatické změně jako dílu Boha) a další příklady z praxe. Na konci je návod, jak se navzájem nepozabíjet při diskuzích o tématech jako je klimatická změna - ale taky například o stejnopohlavních manželstvích, potratech atd. Skvělá kniha.

Autorovy knížky

Andrew Hoffman
americká, 1961
2017  85%Jak kultura utváří diskuzi o klimatické změně