Jak jsem potkal Ameriku

Jak jsem potkal Ameriku https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112246/jak-jsem-potkal-ameriku-112246.JPG 3 9 2

Kniha rozdělená do 17 kapitol shrnuje Dejdarovy dojmy a pocity z ročního pobytu v USA a v Kanadě. Popisuje co kde viděl a čím se život v USA liší od způsobu života v ČR.

Přidat komentář

JmenujiSeZuzla
08.09.2019 2 z 5

Chtěla jsem si přečíst nějaký cestopis, protože mne tento žánr nikdy nějak nelákal. Původní plán byla kniha Moje bejby Amerika, ta však nebyla k dostání. Třeba na ní dojde jindy. Doporučena by byla právě Dejdarova knížka Jak jsem potkal Ameriku. Očekávání byly skoro nulové, přeci jen už dílo není nejnovější a nejaktuálnější, proto jsem ji s sebou sbalila na dovolenou a po malých částech četla. Přečtena po malých úsecích ve volných chvílích na dovolené. Musím říct, že některé části byly opravdu zajímavé. Američané jsou nepochybně podivní a proti našim zvyklostem se jejich návyky a zavedené rituály velice odlišují.
Herec vše bral opravdu z pohledu nováčka. Vše pro něj bylo nové, jiné a líbilo se mi lidské podání všech zážitků, co prožil. Pokud by člověk jel do USA, spoustu poznatků by se mu mohlo hodit.
Já však nejsem největší zběhlík ohledně českého divadla a filmu a proto spoustu věcí mi nic neříkalo. Setkání a Miou Farrow ve mne skoro nevzbudilo žádné dojmy. Líbilo se mi doplnění dobytých obrázků, které dodaly knize na barvitosti. Obecně bych ale neřekla, že se jedná o nějaké mistrovské dílo. Knihu bych si pravděpodobně už nepřečetla. Je vidět, že do ní Martin vložil kus sebe a text je odrazem části jeho života. Ale herec jednoduše hercem zůstane a myslím si, že se jedná o knížku, na kterou si za rok snad ani nevzpomenu.

cori
29.12.2013 3 z 5

Očekávala jsem nějaké příhody a zážitky z Ameriky, ale kromě popisu setkání s Miou Farrow a strachu z létání, je kniha pouze popisem Dejdarových dojmů a pocitů a seznamem míst,která navštívil. Dejdar mj. vyzdvihuje činnost amerických politiků a policistů a srovnává je se s českými protějšky. Obdivuje též americký systém práva. Kniha obsahuje plno barevných fotografií.


Štítky knihy

USA (Spojené státy americké) cestopisy

Autorovy další knížky

Martin Dejdar
česká, 1965
1997  60%Jak jsem potkal Ameriku
1998  68%Jak jsem potkal Čechy

Kniha Jak jsem potkal Ameriku je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x