Jak číst rychleji a lépe

Jak číst rychleji a lépe https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77026/bmid_jak-cist-rychleji-a-lepe-Rmv-77026.jpg 4 21 3

Čtení je hlavní činností člověka v jeho cestě za poznáním. Pomocí na této cestě má být i tato kniha. Uvádí do metody tzv. rychlého čtení, tedy do metody, která není závislá na náročných technických opatřeních a která je v podstatě přístupná každému člověku.

Literatura naučná O literatuře Učebnice a slovníky
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Schneller lesen - besser lesen , 1970


více info...

Přidat komentář

nevermore3
16.11.2022 3 z 5

Zajímavá kniha, ale je to spíše pracovní knížka plná cvičení, takže potřebujete klid na soustředění nebo třeba měřič času. Některé rady jsou ryze praktické, a lze s nimi hned začít, bohužel na to největší zrychlení potřebujete denně cvičit čtení cca 15 minut. Na tom já jsem pohořel.

yank3e
12.01.2013 3 z 5

Rozhodně zajímavý úvod do problematiky rychločtení. Mně ale víc sedí označení racionální čtení, tomu už ovšem knížka moc neodpovídá. Zaměřuje se převážně na techniku čtení, zrakové fixace, rozšiřování počtu znaků přečtených na jednu fixaci a podobně, zanedbává ale mnohem důležitější věc - soustředění. Není takový problém číst rychle, třeba i špatnou technikou. Daleko těžší ale je vnímat obsah textu, vytáhnout si z něj podstatné myšlenky, prostě vědět, co čteme. Jakkoliv rychlé čtení je k ničemu, je-li povrchní. To, myslím, nemůže nahradit kvalitní kurz racionálního čtení a důsledný trénink.


Zdendin
13.06.2012 4 z 5

Zajímavá kniha o tom jak zlepšit svoje čtenářské schopnosti. Spoustu zajímavých postřehů a rad jak zlepšit nejen rychlost ale i efektivitu čtení. Pro skutečné výsledky je však třeba nejen knihu přečíst, ale také poctivě provádět přiložená cvičení na konci knihy.

Štítky knihy

rychločtení

Autorovy další knížky

Wolfgang Zielke
německá, 1923
1988  73%Jak číst rychleji a lépe
1977  74%Jak racionálně studovat
1989  65%Ako si zlepšiť pamäť