Jak být dospělá

Jak být dospělá https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282962/bmid_jak-byt-dospela-lSn-282962.jpg 3 39 12

Náš věk nevypovídá vůbec nic o tom, jestli jsme už dospělí. Když chodila Rory McGovernová do sedmé třídy, usmíval se na ni z plakátů v pokojíčku Blake Turner, dětská herecká hvězda. Když se s ním o deset let později sešla na studiích na vysoké umělecké škole, platonicky ho milovala. Když si ho o dalších deset let později odvážela k sobě domů nočním taxíkem, připadala si jako ve snu. Když ale o dalších deset let později vychází najevo, že Blakeova herecká sláva poněkud bledne a na účtě chybí pro rodinu s dvěma dětmi peníze, musí se Rory z krásného snu probudit. Talentovaná fotografka se pouští do práce na plný úvazek. V novém digitálním lifestylovém časopise jí ale šéfují dvě dívky, co sotva vyšly ze školy. Blake ji uraženě opouští a Rory zůstává na všechno kolem dětí, práce i domácnosti úplně sama. Musí stíhat vodit děti do školy, chystat oslavy, vymýšlet úspěšné pracovní fotoprojekty, odrážet dvoření o sedmnáct let mladšího přítele své nadřízené i nekonečné otázky rodičů, jak to s jejím manželstvím bude dál. A na synově fotbalovém tréninku může každý víkend přemýšlet, proč si ostatní ženy dokázaly vybrat muže, kteří se o rodinu postarají, třeba sympatického Joshe. Román ze současného New Yorku nás provede jedním rokem, během kterého se hrdinka Rory McGovernová naučí, jak se ze všeho nezhroutit a být po čtyřicítce konečně dospělá.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

How To Be a Grown-up


více info...

Přidat komentář

eva3992
05.03.2022 2 z 5

Hlavní hrdinkou knihy je Rory, čtyřicetiletá matka, manželka slavného herce. Jednoho dne zjistí, že manželství není tak růžové, jak si myslela a snaží se postavit na vlastní nohy, aby rodinu uživila. Sledujeme jí během jednoho roku, kdy se snaží být konečně dospělá.

Uf, tak toto je adept na nejhorší knihu letošního roku. Podle anotace jsem si myslela, že by to mohla být kniha přesně pro mě. Od prvních řádků se snadno četla, vypadalo to pohodově, ale od druhé kapitoly přišla změť jmen, nelogické popisování jejího nového pracovního místa, skákání z jedné události do druhé….

Co mi také vadilo, byly časté zmínky o slavných hercích a filmech. Nevím, jestli to mělo dodat knížce na zajímavosti, ale bohužel to tomu rozhodně nepomohlo.

Měla jsem pocit, že čím dál v knize jsem, tím je to horší a nepřehlednější.

Za mě tedy propadák. Dávám nakonec dvě hvězdičky – za téma a občas se mi líbila nějaká věta, nějaká ta pravda ze života.

DeninkaK
18.08.2019 odpad!

Nedočteno, v půlce jsem to vzdala.


TamaraKrejčí
29.07.2019 1 z 5

Nedočteno, asi před týdnem jsem jí odložila a matně vzpomínám o co v knize šlo.

Kristy.Seb
08.06.2019 2 z 5

Kniha je velmi chaotická. Dost často jsem se ztrácela v ději.

kercah
20.05.2019 2 z 5

Musím říct, že mi kniha přišla psaná tak trochu chaoticky. Několikrát jsem se přistihla, že se musím v textu vracet, abych pochopila, kdo zrovna “mluví”. Děj není špatnej a plus je nestereotipní konec ikdyž s happy endem????.

Beky
18.04.2019 4 z 5

Jednoduchá milá oddechovka tak nějak o všem a o ničem :)

Kaleigh
25.06.2018 3 z 5

Kniha o tom, jak na prahu čtyřicítky se ocitnete zase na začátku. Rory si vzala za muže seriálovou hvězdu a pořídili si dvě roztomilé děti. To by ale nesměl její muž být sobecký a nevyzrálý blb. Najednou se ocitne sama, uprostřed velkého bytu v New Yorku. Aspoň děti a práce ji drží nad vodou. Časem se oklepe, získá zpět svou sebedůvěru a vrhne se do milostného života. Manžel se samozřejmě objeví a zcela otřese jejím životem. Ale Rory je silná holka a vypořádá se se vším :))

Podle mě oddychové čtení s příběhem, který má potenciál, ale něco to postrádá. Nevadí. Jako čtenářská jednohubka dobrý!

kika 13
14.09.2016 3 z 5

Pro mě slabé obsahově.Opravdu jsou tam i chvilky kdy si řikáte to snad nééé.

Liduka
03.07.2016 3 z 5

Průměrná kniha, která se dobře četla. V anotaci je ale v podstatě shrnuto všechno, co se v knize odehrálo, takže vás tam nic nepřekvapí. Bohužel.

Pajalada
20.04.2016 3 z 5

oddechová četba, děj mi připadl až moc vyumělkovaný, nechytl mě za srdce. Ale jako oddechovka ujde.

Charmedka
10.04.2016 3 z 5

Problémem knihy je, že je jinak naprosto o ničem. Sice hlavní postava je sympatická, ale ostatní postavy jsou nemastné, neslané, ničím zajímavé, že ani na konci knihy jsem si nebyla schopná zapamatovat jména a přiřadit si je. Děj od začátku do konce o tom samém, spousta děje se odehrává v práci, která mě také příliš nezaujala.

Z knihy mám hodně rozporuplné pocity. Přečetla jsem ji rychle a vlastně jsem se vůbec nenudila, ale zároveň mě kniha ničím neupoutala. V podstatě to působí, jako kdyby si autorky s knihou moc načas nedaly a prostě něco z fleku vyplodily. Postavy nemají žádný charakter, jsou nijaké.

bookcase
07.04.2016 4 z 5

O tom, že si žena musí někdy poradit sama. S dětmi, s prací, se životem jako takovým. Někdy jsem hrdinku nechápala, přišla mi naivní, ale jindy zase dokázala, že se umí postavit na vlastní nohy.

Autoři knihy

Nicole Krauss
americká, 1974
Emma McLaughlin
americká, 1974

Kniha Jak být dospělá je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce65x
Chystám se číst24x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x