Já, Lukrecie

Já, Lukrecie https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11780/bmid_ja-lukrecie-Adt-11780.jpg 3 15 6

Na stránkách knihy ožívá jedna z nejimpozantnějších ženských historických osobností. Lukrecie Borgie, dcera papeže Alexandra VI. Román sleduje úspěchy i prohry jejího života na pozadí světa italské renesance.

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , VIK
Originální název:

Ich, Lucrezia , 1992


více info...

Přidat komentář

KarolinaFifth
14.07.2023 5 z 5

Ona je to asi ze všeho nejvíc červená knihovna. A dobové reálie jsou dosti pokroucené, přesto mě ten román velmi bavil, s hrdinkou, která byla veskrze prolezlá zlem, jsem soucítila a fandila ji.

SonaH
13.11.2022 4 z 5

Tuhle knížku jsem četla v dospívání a byl to pro mě jeden velký erotický zážitek. Teď když čtu komentáře tak mě to láká si ji přečíst znovu, takže možna ji koupím dveři až bude dospívat a hned ji přitom přelousknu znovu. Takže dávám 4* za dojem z mládí. :-)


AllyKumari
14.07.2016 1 z 5

Inu, je to vlastně porno bez obrázků. A bohužel postrádající invenci. Nemohu tedy tuto knihu hodnotit vysoce ani jako historický román, ani jako erotickou literaturu.

orinka3
03.11.2015 1 z 5

Připojuji se k předešlým, tohle určitě dobré není. Velice dryáčnické podání historie. Jakoby psal pro Blesk.

Atuin
01.07.2013 2 z 5

Je to psané tak aby se to dalo přečíst, to ano,ale v podstatě nejde o to se něco dozvědět, Ne že by improvizace tolik vadila, ale takhle se improvizovat nemá, kniha se totiž přetvařuje v tom že ZNÁ a záměrně uvádí v omyl. Snad autora zalákala slova jako papež a dcera a nepochopil význam slova italská renesance a renesance vůbec a maličko vše pootočil.

h.mose
11.09.2012 2 z 5

Aja jaj, jako román to není špatné, ale pokud máte nějaké povědomí o historických souvislostech a skutečném životě této mladé dámy, tak vás budou bolet oči. Autor její život značně zbulvarizoval. K tomuto titulu je nutné přistoupit jako k románu a zcela se oprostit od toho, že Lucrezia nebyla nadržená incestní děvka. Prostě pokud máte nastudováno a víte, tak vás kniha nijak neohromí. Na druhou stranu je kniha psána značně "eroticky", proto si troufám tvrdit, že zcela jistě osloví dospívající slečny ;-)