J. R. R. Tolkien

J. R. R. Tolkien https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505608/bmid_j-r-r-tolkien-7Z1-505608.jpeg 4 29 5

Když se malý Ronald přestěhoval s rodiči do rušného anglického města, stýskalo se mu po venkově, kde do té doby vyrůstal. Spolu se svými nejlepšími kamarády se vrhl na vymýšlení vlastních světů, a navíc byl fascinován jazyky. Jako dospělý dál vymýšlel skvělé příběhy pro své děti, příběhy plné elfů, čarodějů… a hobitů. Když se o svá smyšlená dobrodružství podělil se světem, rychle se z nich staly legendy. Závěrečná část jeho životního příběhu je věnována faktům a fotografiím.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Pro děti a mládež
Vydáno: , Brio
Originální název:

J. R. R. Tolkien , 2022


více info...

Přidat komentář

dancadragneel
03.08.2023 5 z 5

Za mě moc krásná knížka. Jsem velký fanoušek a jsem tak ráda, že díky této knížce můžu už svým dětem představit takového spisovatele jako je Tolkien. Dětem se strašně líbili ilustrace což mě taky. Velmi vřele doporučuji.

Starmoon
06.06.2023 4 z 5

Kniha, ktorú som stihla prečítať, kým manžel vyšiel zo sprchy (a to tam bol asi 4 minúty). Ako životopis pre deti obstojí, aj keď si kladiem otázku, či detského čitateľa predsa len trochu nepodceňuje. Najväčšou doménou tejto publikácie sú rozhodne prenádherné ilustrácie, kvôli ktorým je listovanie tejto knižky tak trochu estetickým zážitkom.


mataaskorice
05.03.2023 5 z 5

Krásná knížka. Hned zítra ji beru sedmákům do literatury. Máme v plánu Tolkiena a tato útlá knížečka nám autora představí zajímavěji než tabulka pod textem v čítance. K tomu nějaká ta práce s textem... Juchů! Líbí se mi samozřejmě ilustrace a celkové vizuální zpracování knihy. Text je stručný, nicméně dětskému čtenáři sdělující vše podstatné. Pro pětileté dítě je textu tak akorát, pro sedmáka až příliš :-) Chci si sehnat i ostatní osobnosti, které vyšly v rámci edice.

Fiso
07.01.2023 5 z 5

Byly jsme s kamarádkou v knihovně, když jsme zahlédli tuhle tenkou knížku, na jedno sezení jsme si to ze srandy přečetly, musím říct, že to bylo pěkně zpracované, a dozvěděly jsme se něco nového o tomto autorovi a byl to příjemný oddych od tři sta stránkových knížek, které čtu normálně.

Galadwen
29.12.2022 5 z 5

Zjednodušený životopis představující známého autora malým dětem (odhaduji, že by mohl být vhodný klidně i pro kategorii 4+), přesto se mi knížka pořízená ze sběratelských důvodů a přečtená za zhruba pět minut svou formou i obsahem líbila. Zejména bych vyzvedla grafickou stránku, ilustrace jsou podařené a opravdu velmi promyšlené.

Štítky knihy

spisovatelé osobnosti

Autorovy další knížky

2022  87%J. R. R. Tolkien
2023  89%Albert Einstein
2022  88%Anne Franková
2022  87%David Attenborough
2022  75%Audrey Hepburnová

Kniha J. R. R. Tolkien je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst6x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x