Láskou spútaní

Láskou spútaní https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141627/cas-nevinnosti-141627.jpg 4 26 10

Izabela série

1. díl >

Anna, dcera šlechtice, čeká dítě. Její tyranský otec rozhodne, že ji po porodu provdá za jednoho ze svých zvrhlých přátel. Anna potupu neunese a vezme si život. Z její dcery Izabely vyroste překrásná dívka, která nemá o svém původu ani ponětí. Izabela prožije první lásku – a jako by se osud její matky opakoval. Odhalí zradu příbuzných a uvědomí si, že důležitá není jen láska, ale i pomsta.... celý text

Přidat komentář

NathalieVerdun
15.02.2020 3 z 5

Prvý diel mi príde slabší ako druhý aj keď sa musím pochvalne zmieniť o častiach s Annou de Moselle a čo sa týka jej a Filipovej dcéry Izabely, niektoré dejové zvraty sú celkom dosť nečakané a pútavé.
Najpozoruhodnejšou postavou v tomto dieli je podľa mňa Filip de Vosges, gróf Val-d' Oise. K Izabele de Vosges asi len toľko - klasická hrdinka typu najkrajšej a najosudovejšej ženy, ktorej každý padá k nohám a nedokáže sa ovládnuť + časté naivné správanie sa a absolútna zaslepenosť vo vzťahu k Andrému. André de Vosges, pán de Carentan a de Carteret - nemôžem povedať, že by mi bol práve najsympatickejší - toto mal byť akože muž jej života?! - sebecký, tvrdý chlap so zatemneným mozgom.
Historické vložky mi nevadili, naopak sa domnievam, že vzhľadom k tak dávnemu obdobiu a pochopeniu súvislostí boli celkom potrebné (a tým nemyslím všeobecne známe fakty ako Johanka (Jana) z Arcu a storočná vojna). Čo mi však dosť prekážalo - niektoré úseky sú až prehnane červená knižnica a nepríliš realisticky vykreslené.
O ostatnom i o značne viditeľnej pozornosti s Krásnou Catherine sa vyjadrím pri druhom dieli...

viki77
01.12.2018 5 z 5

Moc krásná kniha těším se na druhý díl.


Feanor
23.07.2018 4 z 5

Zaujímavá kniha, fajn napísaná. Historické vložky by som trochu skrátila alebo vložila medzi príbeh. Veľmi mi pripomínala iný príbeh, ktorý som čítala dávnejšie, ale hlavné postavy akoby boli z knihy J. Benzoniovej Krásna Katarína.

Ms.Iris
22.11.2017 4 z 5

Akozeeeeee !!! Kniha, do ktorej som sa nevedela PRINUTIT, lebo ma proste odradzala ta história v začiatkoch, ...no premohla som sa a ŽASNEM :-) kniha je úžasná! Skvelá! Dej nepredvídateľný, pútavý, proste radosť ju čítať! Veľké plus dávam autorke za detailne opisy tej doby, držanie sa histórie , dátumov atď. Síce mňa toto osobne nebavilo, tieto detaily som preskakovala, ale fanatik do histórie si tu príde na svoje a ocení ešte viac túto knihu. Za mňa tak či tak jednoznačne perfektné čítanie ;-)

RADIN
11.06.2017 odpad!

Knihu som ani nedočítal,lepšie povedané že po 50 stránkach som ju odložil,neodporúčam ju nikomu,bohužial za mňa palec dolu.

DaPo
03.07.2014 4 z 5

Moc hezká knížka... líbí se mi, jak jsou reálně popsány předpokládané situace dané doby... doporučuji !!!

Bucksinka
03.02.2014 3 z 5

příběh je velmi poutavý, ale při mé povaze musím přiznat, že jsem hodněkrát popotahovala:-/ Detaily oné doby jsou opravdu až moc podrobné, ovšem pro někoho, kdo studuje historii, se to hodí:-) Konec mě rozhodil. Zvažuju druhý díl, přečtu ho v SK, ale doufám, že vyjde i v češtině. No, snad mě druhý díl víc rozesměje, než rozpláče....

Poutnice
18.12.2013

na knihu jsem se těšila, podle popisu jsem byla hned zaujatá, takže jsem byla o to víc zklamaná, když jsem ji začala číst. Příběh je napsaný hezky a čtivě, ale mě osobně vůbec nevyhovují vložené historické popisy událostí, které probíhaly v době, kam je příběh zasazený. Úplně mě to odradilo, postupně jsem knihu úplně odložila a přestože by mě zajímalo, jak se příběh bude vyvíjet a skončí, nestačí to na překonání mého "odporu" k (pro mě) nezáživným historickým pasážím.

Tanuska
26.03.2012

Taky jsem četla, ale už v češtině a zajímalo by mě, zda bude pokračování, nabízí se to.

Gita
06.09.2011

Knihu mohu doporučit, četla sem ji ve slovenštině , je to velice dobře napsaný historický román a těším se až vyjde v Česku
_ dodatek, kniha je i v češtině na pultech knihkupectví...... je velice dobře přeložena ze slovenštiny