Hlavní roli hraju já

Hlavní roli hraju já https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231091/hlavni-roli-hraju-ja-4dY-231091.png 3 9 3

Dora je dcerou ambiciózní doktorky, která pro ni nemá pochopení ani čas. Jen krátké chvíle s ní tráví i její přítel Jarda. Miluje snad stále krásnou Esther ? Dora má před maturitou a o mnohém se nyní rozhoduje... Dívčí román o studentce gymnázia, která postupně poznává život.

Přidat komentář

bublina84
20.09.2021 2 z 5

(SPOILER) Knihu jsem koupila za 10Kč jako vyřazenou z knihovny. Protože má málo stran, tak jsem ji "přelouskala" rychle. Ve své doběse takové knihy vydávaly jak na běžícím páse. Tato kniha se primárně hodí pro 14 - 15 leté holky nebo holky z učňáku. Nejvíc mě zarazil technický "kiks", když rodiče Pepíčka alias Patrika listují v Esteřině občance. Protože koncem devadesátých let už nebyly občanky komunistické knížky ale plastové kartičky. A v patnácti nebo sednácti se titulovat něčí snoubenkou opravdu zavání osmdesátkami, kdy se holky v sedmnácti musely vdávat. Dora je opravdu nereálná postava, je ošklivá a přitom ji "povalí" nejhezčí kluk a ten pohádkový konec, kdy ji zase "povalí" budoucí právník a hned jí vyznává životní lásku, je opravdu mimo, ale počkat vždyť je z docela bohaté rodiny a dcera lékařky. Zlatá Ester, ta dopadla špatně ale realisticky.

medlovice
27.02.2020 4 z 5

Můj komentář nebude tak negativní.
Knihu mám z vyřazených knih z knihovny a beru ji jako oddechovku.
Příběh dvou dívek, které jsou sice spolužačky, ale nejsou kamarádky . Jedna z nich je obletovaná kráska a druhá ošklivka , tlustá a hloupá. Tak si to o sobě holky myslí. Ale přejde jen pár měsíců a z hezké je závislačka, je sama a Dora má krásný život v kterém vidí budoucnost. Oběma ale chybí láska rodičů a to asi bylo poselství této knihy.


Květinka008
17.01.2020 1 z 5

Nepátrala jsem po věku autorky, ale myslím, že to ani nebylo nutné... Tuto knihu jsem získala po vyřazení z knihovny a je jasné, že ani na přelomu milénia to nebyla žádná "hitparáda". V té době jsem byla cílovou skupinou dívčích románů a rozhodně jsme na sebe s holkama nelily "maminčinu kolínskou", na jarní běhání neoblékaly "oteplovačky" a určitě se kluci nechovali tak, jako ti zdejší.
Hlavně se po prvním rande nemluvilo o "vážné známosti", natož aby (i vesnická) máma plánovala veselku :-D Nemluvě o dvou největších nesmyslech knihy - kdo byla vlastně hlavní postava a zejména: když se Dora tak připravovala na "náhodné" setkání u řeky s klukem, se kterým nikdy nemluvila, ale líbil se jí, určitě by se mu ihned nesvěřovala s velmi osobním rodinným problémem a nechovala by se tak uvolněně.
Zkrátka si myslím, že stará paní (autorka) vytáhla román, který měla rozepsaný v šuplíku od sedmdesátých let, zaktualizovala ho postavou Ester s tehdy "moderním" kouřením trávy a anorexií a šup do tiskárny. Jak jsem se nedávno dozvěděla od odborníků na psaní beletrie - autor by neměl psát pro mladou generaci, pokud je od ní věkově hodně vzdálený, protože bude psát dle sebe, většinou nezvládne psát podle nich. Což tato knížečka jen potvrdila! Jedna hvězda za snahu. Není jich moc, ale jsou i horší knihy.