Italové – Xenofobní průvodce

Italové – Xenofobní průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110510/xenofobni-pruvodce-italove-110510.jpg 4 14 4

Italové, jejich národní charakter a mentalita. Humorný průvodce přibližuje život obyvatel Itálie a některé z jejich specifických zvyků, které ostatní národy obvykle nechápou.

Literatura naučná Cestopisy a místopisy Turistické průvodce
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Xenophobe's Guide to the Italians , 2008


více info...

Přidat komentář

joanb
26.07.2023 4 z 5

Krátké, vtipné a místy se opakující.

pedroK
15.07.2021 4 z 5

Přečtete to za odpoledne, ale tak nějak to pochopíte a pak se dalších 14 dní v Itálii smějete, jak to sedí.


Arcticus
07.01.2020 4 z 5

Vďaka tomu, že je Taliansko jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácii nie je talianska mentalita pre mnohých Európanov vôbec neznáma. Autor nám v knižke vtipne popisuje svoje postrehy o Talianoch, o ich životnom štýle, ako sa chovajú v rôznych situáciách a čo je pre ich mentalitu typické.

valda
14.02.2012 3 z 5

Útlý průvodce Itálií a hlavně pohled na Italy jako národ. Podle názvu jsem čekal trochu drsnější rozebírání Italů. Jedná se spíš o takový soubor lehce ne úplně politicky korektních postřehů o italské kultuře. V knize je všechno taky podáno takovým velmi jednoduchým stylem, asi jako byste dali dohromady několik krátkých článků z nějakého Top Cool časopisu pro muže. Taky mě trochu iritovalo časopisecké zvýraznění a opsání některých vět. Jako nápad mi to přišlo dobré, série obsahuje např. taky Česko od jiných autorů. Italská verze téhle toaletní literatury by ale snesla více zábavnosti.

Štítky knihy

Itálie národní identita Italové národní mentalita

Autorovy knížky

2011  74%Italové – Xenofobní průvodce