Iracionálně váš…

Iracionálně váš…
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265218/bmid_iracionalne-vas-265218.jpg 3 31 31

Jak postupovat nejefektněji při návštěvě restaurace typu „Sněz, co můžeš“? - Kolik stojí lidská duše? - Jak mám své ženě odůvodnit, že jsem utratil tisíce dolarů za rolexky? - Jak bych mohla přelstít ostatní návštěvníky veřejných toalet? Ariely ve svých odpovědích využívá zkušeností ze svého převratného výzkumu toho, jak o sobě lidé smýšlejí a jak uvažují nad věcmi každodenního života. Společně s ilustrátorem Haefelim, mistrem kresebné zkratky, v této okouzlující chytré knížce nastavují zrcadlo naší všednodenní omezenosti. Spolehlivě čtenáře pobaví, poučí, ale nabídnou i nový úhel pohledu na problémy, které ho trápí.... celý text

Přidat komentář

OndrejVasicek
23.10.2019 2 z 5

Oproti autorovým ostatních knihám, které se zaměřují na určitou tématiku a ukazují věci, nad kterými člověk musí žasnout a navíc se z nich může poučit, jde tohle o dvě třídy dolů.

Většina otázek je prostě hloupých a nezajímavých a Dan Ariely v odpovědích nemá moc příležitostí vymyslet něco chytrého. Což sám určitě ví, protože ve svých odpovědích dost často trolí :)

hu_87
04.09.2019 2 z 5

Úvahy to sice jsou, ale z mého pohledu naprosto o ničem. Zrovna od tohoto vědce jsem čekala něco víc, než tohle.


helmiczka
06.07.2019 2 z 5

Sklamanie. Niektoré odpovede ma zaujali (napr. ktorý sendvič zjesť prvý), ale bolo ich málo.
Mnoho ďalších odpovedí sa (často zbytočne) snažilo byť vtipných.

maygirl
06.02.2019 2 z 5

Bohužel velké zklamání. Autora mám velmi ráda, vnímám jej jako odborníka a záznamy jeho přednášek jsou jednoduše skvělé. Když jsem knihu v Levných knihách objevila, zajásala jsem. Po prvním prolistování jsem očekávala odlehčené čtení, nicméně s každou další kapitolou mi kniha přišla jako ztráta času - nemám pocit, že bych se dozvěděla něco extra zajímavého. Dala bych raději přednost delšímu rozebrání jednotlivých jevů, ale do větší hloubky. Tohle pro mne byly až příliš velké zkratky, ze kterých se vytratila pointa. Nedoporučuji.

ajikkk
08.10.2018 2 z 5

Tyjo, tak tohle pro mě je zklamání na plné čáře. O Arielim jsem slyšela ze všech stran a nemohla se dočkat, až si přečtu nějakou (populárně) naučnou knížku, která mi pomůže pochopit chování lidí v dnešním světě. Klidně i zábavnou formou, proč ne. Kdysi jsem četla Freakonomics a měla velkou chuť pustit se do něčeho podobného znova.
Ale tohle jako? Asi po 5 sloupcích jsem si uvědomila, že vtipné odpovědi jsou naprosto předvídatelné a zajímavých postřehů se člověk příliš nedočká.
Možná je to celé tím, že už jen ty otázky, na které Ariely odpovídá, jsou úplně pitomé.
Na oddech dobrý, ale očekávání, prosím, nemějte vůbec žádná.

Komls
27.03.2017 3 z 5

K autorovi jsem se dostal na přednáškách psychologie. Zaujalo mne jeho vnímání světa a touha poznávat praktické aspekty některých lidských problémů. Kniha byla spíše zklamaním, neboť jde o autorovy sebrané sloupky, tudíž chybí hlubší rozbor a jsou psány spíše oddychovou formou. Nicméně do metra na ukrácení času není špatná...Snad se více dozvím dalších počinech...

Autorovy další knížky

Dan Ariely
izraelská, 1967
2009  86%Jak drahé je zdarma?
2011  85%Jak drahá je intuice?
2012  83%Jak drahá je nepoctivost?
2015  57%Iracionálně váš…
2018  76%Psychológia peňazí