Intimní deník paní Pepysové

Intimní deník paní Pepysové https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98151/intimni-denik-pani-p-98151.jpg 3 13 3

Devět let si Elizabeth, choť královského úředníka Sama Pepyse, psala intimní deník. Zachytila v něm podrobnosti svého manželství a domácnosti, společenské vyžití, cestování, i dramatické události v Londýně 60. let 17. století, zejména epidemii moru a ničivý městský požár. Sledujeme Elizabeth v krušných i radostných okamžicích a opouštíme ji neradi v těžké hodině jejího života. Zápisky jsou sice fiktivní, autorka však svou znalost prostředí a doby načerpala ze skutečného dobového deníku, čímž přispěla k věrohodnosti a pestrosti románu, ve kterém nás neokázale obětavá, ale i žensky diplomatická Elizabeth s nevídanou otevřeností seznamuje se svým nelehkým manželským údělem Románový deník mladé manželky londýnského finančního úředníka popisuje rodinný a společenský život v Anglii 17. století... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

The Journal of Mrs Pepys , 1998


více info...

Přidat komentář

knofela
29.09.2017 4 z 5

Nenáročné a asi hlavně "ženské" čtení. Kdo vyhledává velké dějové zvraty, tak tady opravdu nenajde, přestože se kniha dotýká témat moru, války a londýnského požáru, je především vylíčením každodenního života paní Pepysové a ukázkou toho, že žádná ženská to tehdy neměla jednoduché, ani ta z vyšších vrstev.

bookcase
10.09.2015 5 z 5

Velmi zajímavý pohled na život v Londýně v 17. století, hlavně na život manželský.


Kamiliana
08.09.2014 3 z 5

Aneb krátký neveselý život paní Pepysové. Její manžel si radovánek života rozhodně užíval mnohem více než ona. Brilantně popsané katastrofy Londýna 17. století, což je Velký požár a morová epidemie. Nicméně čtení je to takové nemastné neslané (pro mě).

Štítky knihy

Londýn 17. století manželství požáry fiktivní deníky Morová nákaza

Autorovy knížky

2001  69%Intimní deník paní Pepysové

Kniha Intimní deník paní Pepysové je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst6x
dalších seznamech1x