Interna

Interna https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192634/interna-3-svazky-192634.jpg 4 15 5

Nová monografie interny pro studenty a lékaře v „interním kmeni“ je zaměřena především prakticky. Autoři v ní poskytují stručnou a srozumitelnou formou aktuální, prakticky orientované informace o klinickém obrazu, diagnostice a léčbě interních onemocnění. Opakování patofyziologických aspektů chorob je omezeno na minimum nezbytné pro pochopení klinických projevů a léčby. Monografie pokrývá v základním rozsahu celé spektrum chorob všech interních oborů. Zvláštní pozornost je však věnována chorobám, se kterými se lékaři v obecné interní praxi setkávají nejčastěji, a problematice akutních stavů – zde monografie poskytuje dostatek zcela konkrétních a prakticky orientovaných informací, aby mohly být vodítkem pro jejich diagnostiku i léčbu. Dvě závěrečné kapitoly jsou věnovány praktickým problémům v interně, které přesahují rámec jednotlivých interních oborů, a vybrané problematice z jiných lékařských oborů. Autorský kolektiv zahrnuje pracovníky většiny fakultních pracovišť České republiky. Mimořádným úsilím autorů i redakce vznikla kniha v období kratším než jeden rok. Důraz na srozumitelnost a praktickou použitelnost ovlivňoval práci autorů od samého začátku a texty vznikaly s pomocí připomínek oponentů, kteří byli nejen z řad mladých lékařů, ale i studentů posledních ročníků medicíny.... celý text

Přidat komentář

Siora
15.03.2024

Já ty učebnice nedokážu hodnotit objektivně... Asi PTSD.

haki34
30.09.2021 5 z 5

Podepisují komentáře pode mnou. Nastal čas posunout se od Klenera k něčemu novějšímu, sáhla jsem po této interně a už po prvním prolistovani super. Stručně,výstižně s dostatkem informací. Barevné odlišené kapitoly, tabulky, pěkně graficky zpracované , doporučuji !


Rozarka69
12.03.2021 5 z 5

Perfektně zpracovaná a obsáhlá kniha. Takhle si představuji knihu, ze které se dá čerpat pokaždé, když ji otevřu.

tereza1198
21.08.2016

Vyčerpávající a výborně napsaná kniha. Nedá se napsat, že je přečtená, protože se otvírá vždy, když je potřeba.

knedlik
22.12.2015 5 z 5

Hvězda a světélko ve tmě mých ostatních učebnic vnitřního lékařství :-)) Na Češkovu internu nedám dopustit, učilo se mi z ní hezky, je velmi přehledná a psaná pro praxi, ne pro sbírání neaplikovatelných akademických vědomostí. Některé pasáže se v knize opakují, ale myslím, že to není na škodu; souhrny na začátku každé kapitoly jsou velice vítanou záležitostí. Druhé vydání má navíc barevné obrázky, což je taky super. Navíc poměr cena/výkon.. Prostě jsem s ní strašně spokojená a jsem ráda, že mi stojí na polici právě ona.