Mrtvý v kostele

Mrtvý v kostele https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517815/bmid_mrtvy-v-kostele-2bY-517815.jpg 4 40 16

Když je inspektorka Anjelica Henleyová povolána k vyšetřování vraždy oblíbeného pastora v jeho vlastním kostele, objeví druhou oběť, mučenou a přivázanou k posteli. Je sice naživu, ale stav tohoto člověka naznačuje, že byl podroben temnému náboženskému rituálu. Henleyová, na niž se upírá pozornost médií a jejíž seznam podezřelých se stále mění, má více otázek než odpovědí. A potom co najde další tělo, případ se rázem stane ještě naléhavějším. Autorka Nadine Matheson čerpá ze svých zkušeností právničky a obratně zkoumá problémy rasy, třídy, moci a spravedlnosti prostřednictvím akčního příběhu, který vás udrží v napětí až do poslední děsivé stránky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Binding Room , 2022


více info...

Přidat komentář

hanap
08.03.2024 5 z 5

Kniha se mě líbila, zajímavý námět.

Duchoslp
15.02.2024 4 z 5

Celkový dojem z knížky je dobrý. Skvělé téma, nechybí ani několik zvratů, ale místy jsem měla problém se knížkou prokousat.


Šárka88
14.02.2024 5 z 5

Úplný přesný komentář jako Katuska88 bych napsala tak, nepopsala bych to jinak, pocity z přečtení. Potvrdila jsem si též názor na církev a sekt.
Těším se na další díl.

Katuska88
09.02.2024 5 z 5

Kniha měla pár slabších míst, kvůli kterým jsem uvažovala hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Reálně ji nyní po dočtení vnímám spíše na 4,5*, takže zaokrouhluji na 5.
Série patří mezi mé oblíbené. Těším se na další díl. Policejní tým je mi sympatický. Po prvním díle jsem nadšeně vyhlížela druhý, který mne rozhodně nezklamal.

zazvorka
05.02.2024 5 z 5

První díl se mi příliš nelíbil, druhý jsem číst neplánovala. Nakonec na něj došlo a nelituji, zaujal mě více než předchozí kniha. Mám sice raději salonní vraždy, ale i tohle bylo dobré čtení. Na třetí díl jsem zvědavá.

Jiparis
02.02.2024 5 z 5

Skvělé, napínavé, nepředvídatelný konec. Znovu jsem si potvrdila obavu z podivných sekt a církví.

astra3
15.01.2024 5 z 5

Napínavé, zamotané, lepší než první díl.

Zuzana215
12.01.2024 3 z 5

Krvavé skládanky měly svižné tempo. Tohle bylo chvílemi taaak dlouhé, neříkám nudné... Ke konci zamotané. I přesto všechno se těším na další setkání.

Mandlevest
10.12.2023 5 z 5

Takže:-). Kdyby detektivku s tímto námětem (exorcismus, církevní rituály, zneužívání) napsal někdo jiný než Nadine Matheson, asi bych byla v hodnocení přísnější, tato témata jako nosnou zápletku nemám příliš v oblibě. Ale tato autorka mě zaujala již v první knize Krvavé skládanky a ani tato kniha nebyla, navzdory námětu, který příliš nepreferuji, o nic horší. Je pravda, že i zde jsem vynechala několik odstavců v popisu nalezených mrtvol, v tom si autorka dosti libuje a ne každý na to má žaludek, ale jinak je to výborné, napínavé čtení se zajímavou inspektorkou Anjelicou Henleyovou, která mě baví. Souhlasím s názorem, že přirovnávat tuto sérii ke knihám Angely M. anebo Patricie G. není příliš šťastné. Tohle je hutnější, pomalejší a temnější čtení, autorka je právnička a tak se nesoustředí pouze na samotný případ, ale v knize narazíte i na další ožehavá témata této doby. Ale to mě vůbec nevadilo, právě naopak, já tento typ detektivek vyhledávám. Za mě tedy výborné, napínavé čtení, které jsem si užila a případné pokračování série určitě nevynechám.

JustWomen
19.10.2023 3 z 5

Vraždy, mučení, exorcismus, zneužívání, ukradené dítě, to vše tam bylo, a to několikanásobně víc, než se dalo snést. Za mě zkrátit a ubrat, jinak těžké téma - duševní poruchy, dočteno s velkým úsilím.

Ivulka432
30.09.2023 3 z 5

Opět půjdu "proti proudu". První díl se mi líbil, tenhle mi přišel "dlouhý a utahaný" a já se už těšila na konec. Musím přiznat, že jsem se občas ztrácela i ve jménech. Na přebalu píšou "pro čtenáře a čtenářky A.Marsons či P.Gibney" - podle mého tato autorka jim "nesahá ani po kotníky". S největší pravděpodobností si další díl ráda nechám ujít - 3*.

Čmeláček
24.09.2023 5 z 5

Zase výborné počteníčko, na další knihu s Anjelicou Henleyovou jsem se těšil jak malej :). A fakt jsem nebyl zklamanej, takže to vidím na pět stars a velké doporučení milovníkům dobrých thrillerů! :)

Jenny46
20.09.2023 5 z 5

Jak jsem přečetla první knihu od autorky, netrpělivě jsem vyhlížela další díl z nové série. Podle obálky mě bylo jasné, že příběh bude temný a to opravdu byl. Děsivé rituály a tajemství církve vzájemně propojí složitý děj!!!

Rozhodně kniha stojí za přečtení, autorce se opět povedla vystihnout atmosféra temného příběhu se spletitou zápletkou, která se čte sama. Určitě se dá číst kniha samostatná, něco málo se zmíní z minulého dílu. Sympatické postavy a moc se mi líbil osobní život inspektorky, který se začíná měnit...
Doporučuji!!!

hana1039
17.09.2023 4 z 5

Další napínavý příběh je za mnou a doufám, že několik dalších přede mnou...jen bych klidně ubrala 100 stránek, zdálo se mi to trochu moc natažené,skoro 500 stran je už moc někdy... ale jinak se těším na další vývoj všech zúčastněných ( parta vyšetřovatelů a blízkých )...

Majuš333
16.09.2023 5 z 5

'Někdy loďky přátelství prostě ztroskotají.'


Veľmi som sa na vyšetrovateľku Anjelicu Henleyovú tešila a nevedela som sa dočkať, kedy sa mi 'Mrtvý v kostele' dostane do rúk, takže: Opäť výborné, opäť brutálne a opäť sarkazmom nabité :)
Doporučujem čítať za sebou, ak ste ako ja a s vekom vám pribúdajú malé trhlinky v pamäti :)


Zaklepala dvakrát na dveře a čekala.
"Nevypadá to, že by tam nebyl," poznamenal Stanford a oprašoval si z kabátu sníh. "V poslední době je z něj pěkně náladový parchant."
"Tohle zřejmě slyšel," odpověděla Henleyová.
"A co jsem řekl nepravdivého?"
"Vůbec nic."
"No vidíš!"
Zvedla ruku, aby znovu zaklepala na dveře, ale rozmyslela si to a rovnou je otevřela.
Pellacia uvnitř ani nezvedl hlavu a dál ťukal do počítače. "Tos nemohla zaklepat?"
"Klepala jsem dvakrát."
"Co chceš?"
"Hele, vážně se mnou budeš mluvit takhle?" zeptala se Henleyová, obrátila se ke dveřím, aby je zavřela, a nevšímala si Stanforda, který bezhlasně otvíral pusu a formuloval: 'Já to říkal.' Ochranitelsky zůstal stát za dveřmi.
"Takže co?" zeptala se Henleyová.
"Nemám čas, tak tam nestůj a netvař se dotčeně, protože jsem tě neslyšel zaklepat."


"Tak co s ní budeme dělat? S Marciou Whittakerovou?"
"Ráda bych do ní vtloukla trochu citu, to bych s ní ráda udělala," odpověděla Henleyová. Zapnula stěrače, protože začal padat sníh s deštěm. "Shodit ji ze zatraceného mostu," mumlala si pro sebe.
"Jo, ona by byla v pohodě, kdybyste ji chtěla shodit z mostu. Bůh by ji ochránil," ušklíbl se Ramouter.
"Nemám problém, když ji Bůh ochrání. Nemůžu se vyrovnat s tím, jak mi lže do obličeje."

Paja1709
16.09.2023 5 z 5

To byla parada.Stejne skvely dil jako prvni.Od zacatku pekne napinave .Muzu jen doporucit.

Autorovy další knížky

2021  85%Krvavé skládanky
2023  86%Mrtvý v kostele

Kniha Mrtvý v kostele je v

Právě čtených3x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce64x
Chystám se číst63x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x